Nu mai bea ceai de tei în fiecare zi! Ce probleme grave poate provoca

08 oct. 2019
Nu mai bea ceai de tei în fiecare zi! Ce probleme grave poate provoca

Plantele medicinale pot fi un adevărat leac pentru organismul nostru, dar cu măsură. Puțini știu că unele ierburi au și afecte adverse dacă le consumăm zilnic, pentru o perioadă lungă de timp.

La fel se întâmplă și cu ceaiul de tei. Acesta ceai ne poate relaxa, dar consumat pentru o perioadă mai lungă de 3-4 săptămâni, poate produce efecte adverse. Mai concret, ceaiul de tei poate provoca insomnii dacă este consumat pentru mult timp. Mai mult, ceaiul de tei nu este recomandat persoanelor cu tensiune mică.

Și mușețelul este foarte periculos. Este cazul celor care iau anticoagulant. Ceaiul de mușețel ajută la fluidizarea sângelui, așadar, nu este recomndat. De asemenea, și preparatele cu ginko biloba, ginseng, usturoi sau ghimbir pot influența nivelul de coagulare al sângelui.

Ghimbirul și scorțișoara pot determina creșterea în mărime a unui fibrom sau chist uterin, spune Dr. Cătălina Creţu, medic apifitoterapeut, pentru Digi24.

Cei care au avut chisturi nu trebuie să consume ceaiuri din salvie, lemn dulce, mărar sau trifoi roșu. La fel, cei care consumă ceai verde trebuie să facă și pauze. Acest tip de ceai poate produce anemie dacă este consumat pentru o perioadă lungă de timp, fără pauză. Mai mult, soctorul precizează că ceaiul verde scade tensiunea arterială și cei care au tensiunea mică se pot trezi chiar cu stări de leșin.

Trebuie să fim atenți și la produsele pe bază de sunătoare! Acestea provoacă fotosensibilitate. Dacă urmați un tratament pe bază de sunătoare nu este recomndat să vă expuneți la soare. Sunătoarea scade eficacitatea pilulelor contraceptive, ale medicamentelor pentru hipertensiune, diabet sau astm.