Pierdere imensă pentru Novak Djovokic! Asociația de Tenis a anunțat noi sancțiuni extrem de dure pentru liderul WTA! Este fără precedent

07 sept. 2020
Pierdere imensă pentru Novak Djovokic! Asociația de Tenis a anunțat noi sancțiuni extrem de dure pentru liderul WTA! Este fără precedent

Revenit pe locul 1 în tenisul mondial, fenomenul Novac Djovokic nu va uita niciodată US Open 2020, unde a primit cea mai cruntă lovitură de când s-a întors în sportul care l-a făcut celebru la nivel mondial. Duminică seară, acesta a fost descalificat de la turnerul american, dupa ce in partida cu Pablo Carreno Busta a lovit cu mingea în gât o arbitră de linie.

Gestul său a revoltat multă lume, deși nu a fost intenționat. Totuși a trimis o minge cu putere, fără să fie atent în ce direcție se sucea aceasta. Asociatia de Tenis din SUA a anuntat astăzi noi sancțiuni pentru sârb.

Liderul WTA, Novac Djovokic va fi amendat cu toată suma pe care a castigat-o la acest turneu, adică 250.000 de dolari si, de asemenea, va pierde si toate punctele acumulate pana in aceasta faza a competitiei, adică 180.

„In concordanta cu regulamentul turneului de Grand Slam, dupa actiunea intentionata de a trimite o minge periculos sau nepasator in timp ce esti pe teren sau de a trimite o minge cu neglijenta fara sa tii cont de consecinte, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la editia 2020 a turneului.

Pentru ca a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele castigate la US Open si va fi amendat cu suma pe care a castigat-o la acest turneu, pe langa alte sanctiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident”, arată comunicatul USTA.

Djokovic este campionul de la US Open de anul trecut și avea de apărat 2000 de puncte la acest turneu de Grand Slam.

Reacția pe care a avut-o sârbul după ce a lovit-o în gât pe arbitra de linie

„Intreaga situatia m-a facut sa ma simt trist si gol. Am verificat persoana, multumesc lui Dumnezeu ca se simte bine. Imi pare rau ca i-am provocat un stres atat de neintentionat. Atat de gresit.

In ceea ce priveste descalificarea, trebuie sa ma intorc interiorul meu, sa analizez dezamagirea mea si sa transform toate aceste lucruri intr-o lectie pentru cresterea si evolutia mea ca jucator si fiinta umana. Imi cer scuze turneului US Open si tuturor celor asociati pentru comportamentul meu”, a spus Djokovic, intr-o postare pe Instagram.

Adversarul lui Djokovic din partida de duminică, Pablo Carreno Busta a spus și el că nu crede că lovitur a fost trimisă cu intenție.

„Cred ca acest lucru nu a fost intentionat. Nu cred ca vreunul dintre noi, jucatorii, ar face acest lucru. Doar ca i-am rupt serviciul si el a aruncat mingea. Cred ca a fost ghinion, nu? Nu poti face asta, dar, desigur, cred ca Novak nu ar vrea niciodata sa loveasca arbitrul. Imi pare foarte rau pentru asta, pentru ca nu vreau sa fiu asa in sferturile de finala”, a spus adversarul lui Djokovic.