Planta care combate insomnia. Are o mulțime de efecte pozitive pentru organism și poate fi consumată sub mai multe forme

de:
02 feb. 2021
Planta care combate insomnia. Are o mulțime de efecte pozitive pentru organism și poate fi consumată sub mai multe forme

Toți căutăm acel leac minune pentru problemele pe care le avem. Ei bine, această plantă poate considerată magică la capitolul afecțiuni. Pe lângă faptul că poate combate insomnia, este indicată și persoanelor care au probleme cu articululațiile. 

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre sunătoare. În antichitate, oamenii credeau că parfumul acestei plante alungă spirtiele rele și dea semenea poate trata nenumărtate boli, de la depresie, anxietate și chiar și alte afecțiuni psihice active.

Beneficiile sunătoarei 

Sunătoarea este o plantă cu nenumărate beneficii. Ea se poate culege în perioada verii și poate fi uscată și păstrată pentru când dorim să o folosim. Un lucru important de știut este că această plantă poate reduce spasmele intestinale, poate stimula bila, protejează stomacul și de asemenea și ficatul tău e în siguranță dacă o consumi regulat.

Pe lângă afecțiunile interne, sunătoarea este recomandată și în cazul persoanelor care au depresie asu care se confruntă cu stări de anxietate, asta pentru că s-a observat că pigmentul hipericină acţionează asemănător cu antidepresivele.

Cum o poți consuma

Deși pare greu de crezut, există mai multe moduri în care poți consuma sunătoarea. Primul și cel mai benefic este ceaiul. Această băutură este recomandată în cazul persoanelor care suferă de depresie, anxitate, dar și insomnie.

Ceaiul poate fi consumat și împreună cu tratamentul pentru astfe de afecțiuni. Dacă te întrebi cum se prepară, ei bine, o linguriță de plantă uscată este suficientă pentru 250 mililitri de apă clocotită. Totul se lasă la infuzat cinci minute, apoi se strecoară.

Pentru a te bucura de toate beneficiile, ceaiul trebuie consumat regulat, adică trei căni pe zi. Mare atenție însă, după trei săptămâni de consum zilnic, trebuie făcută o pauză de două săptămâni.

Îți poate vindeca rănile 

Pe lângă ceai, o altă metodă în care te poți bucura de sunătoare este tinctura. Ea este extrem de eficientă în cazul rănilor, arsurilor și chiar a iritaților. Cu alte cuvinte, dacă alegi să folosești această cremă, vei grăbi vindecarea, iar pielea ta își va reveni în mod natural.

De asemenea, studiile au demonstrat că această tinctura are un efect cicatrizant și inflamator, atunci când este pus pe o compresă și ținută mai multă vreme pe zona afectată.

În cazul în care ai probleme cu articulațiile, uleiul de sunătoare este tot ceea ce ai nevoie. El este un bun antiinflamator, datorită pigmentului hipericină. Dacă alegi să îl folosești vei constata că durerile musculare, de spate, dar și cele articulare vor dispărea.

Pentru a avea însă efectul dorit, el trebuie utilizat sub formă de masaj în zonele afectate.