Planta care devine otrăvitoare când este secetă! Atenție mare! Se moare prin sufocare. Puțini știu despre asta

de:
18 aug. 2022
Planta care devine otrăvitoare când este secetă! Atenție mare! Se moare prin sufocare. Puțini știu despre asta

Seceta nu doar că face ravagii în domeniul agriculturii, dar poate duce chiar și la decese în anumite cazuri. O anumită plantă devine toxică atunci când se dezvoltă în condiții de secetă extremă, ba chiar a făcut și câteva victime în ultima perioadă.

În Italia, la fel ca și în România, seceta face ravagii, însă ultima informație s-ar putea să creeze îngrijorări și în țara noastră. Conform presei de peste hotare, mai multe animale din peninsulă au ajuns să moară după ce au mâncat o lată care se folosește pe post de furaj.

Vorbim despre un număr de 50 de vite, care nu au făcut altceva decât să mănânce cerealele folosite ca furaj, iar ulterior au murit, proprietarul acestora fiind de-a dreptul șocat, în condițiile în care odată cu ele, și afacerea s-a s-a dus de râpă.

Pentru a afla ce s-a întâmplat, bărbatul a vrut răspunsuri, iar conform analizelor solicitate de acesta, vacile ar fi mâncat o cereală care se numește sorg și care conform specialiștilor, în condiții de secetă extremă, poate dezvolta o toxină otrăvitoare.

Planta care ucide animale în doar câteva minute

Dacă vă întrebați cum acționează toxina respectivă, ei bine, după ce au păscut sorg, vacile au căzut la pământ și au murit sufocate.

Mare atenție însă căci nu doar această plantă reprezintă un pericol. Conform specialiștilor, porumbul, dar și sorocul pot dezvolta acid cianhidric, care atacă sistemul nervos central al animalelor.

Tocmai din acest motiv, în rândul crescătorilor de animale din Italia este o adevărată alertă, având în vedere pierderile înregistrate, iar situația ar putea continua și în următoarea perioadă dacă stăm să ne uităm la ce temperaturi vor fi în Europa.