PNL șochează la ceas de seară! Alina Gorghiu a anunțat cu ce propunere de PREMIER vor merge liberalii în fața lui Klaus Iohannis

08 oct. 2021
PNL șochează la ceas de seară! Alina Gorghiu a anunțat cu ce propunere de PREMIER vor merge liberalii în fața lui Klaus Iohannis
Alina Gorghiu

România traversează o criză politică fără precedent. În plin val 4 al pandemiei, cu sistemul medical la un prag de colaps, partidele politice nu reușesc să se înțeleagă pentru a numi un guvern. USR, PSD și AUR au anunțat clar că nu-l mai vor pe Florin Cîțu premier. Nici parlamentarii lui Ludovic Orban nu-l mai susțin.

Cu toate acestea, conducerea PNL a decis în această seară că propunerea cu care vor merge în fața lui Klaus Iohannis, va fi tot Florin Cîțu. Este uluitoare și șocantă insistența liberalilor pe această idee. Practic criza se prelungește. Cea care a făcut anunțul este Alina Gorghiu, fost președinte PNL și cea care a mai reușit să scufunde partidul o dată.

Mesajul Alinei Gorghiu

„Partidul Național Liberal a decis, în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice, următoarele: În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta, fără a face propunere de premier, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

În eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică”, este mesajul postat de Alina Gorghiu.