PSD renunță la guvernare? Decizia care a dat toate planurile peste cap

21 aug. 2019
PSD renunță la guvernare? Decizia care a dat toate planurile peste cap

Premierul Viorica Dăncilă își dorește cu orice preț să păstreze guvernarea pentru că este practic singurul element care mă dă putere partidului în acest moment, însă mai mulți lideri PSD ar dori să treacă în opoziție. Printre aceștia se află și președintele organizației PSD din Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a declarat că în cazul în care ALDE decide să renunțe la guvernare, atunci social-democrații sunt obligați să meargă și ei pe același plan. Dumitru Buzatu a spus la RFI că „în cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”.

Victor Ponta a declarat zilele trecute că Viorica Dăncilă a încercat să-l convingă și pe el să vină cu Pro România la guvernare și să-și aleagă ce ministere dorește. Fostul premier susțin că a refuzat și că mai mult de atât, cea care conduce PSD astăzi ar fi zis că vrea să scape de ALDE cu orice preț.

Război între Viorica Dăncilă și Victor Ponta

La ședința coaliției de marți, Viorica Dăncilă nu s-a prezentat, acuzând probleme de sănătate. Liderii ALDE, însă au criticat gestul premierului și mare parte dintre membrii partidului vor să renunțe la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu joacă și el tare pentru că-și dorește susținerea PSD la prezidențiale și pune condiții dure în coaliție.

Până în momentul de față nu s-a luat nicio decizie clară în PSD, dar reacțiile liderilor din teritoriu îi dau planurile peste cap Vioricăi Dăncilă.