Pui sau porc? Medicii spun adevărul despre carnea de pasăre! Care este mai sănătoasă?

21 oct. 2019
Pui sau porc? Medicii spun adevărul despre carnea de pasăre! Care este mai sănătoasă?

Pui sau porc? Este o alegere grea pentru mulți. Dacă femeile aleg, categoric, puiul, bărbații vor opta pentru porc. Întrebarea este: Cine face alegerea corectă și care carne este mai sănătoasă?

Este simplu! Medicii demontează un mit și explică de ce carnea de porc este la fel de sănătoasă. Desigur, vorbim despre mușchiul de porc, parte mai slabă în grăsimi.

Potrivit medicilor, carnea de pasăre și cea de mamifere conține grăsime saturată. Această grăsime, consumată în exces, duce la formarea plăcilor de aterom în arterele umane. Este importantă să consumăm carne moderat, de maxim 3 ori pe săptămână.

Care carne este mai sănătoasă?

Mitul care spune că pasărea ar fi mai sănătoasă decât carnea de porc este demontat. Se pare că muschiul de porc are aceelași procent de grăsime ca a pieptului de curcan sau de pui.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist: “Mușchiulețul de porc are 4% grăsime, identic cu pieptul de pui și de curcan. Ce este avantajos la păsări este că grăsimea nu pătrunde între fibrele cărnii și e localizată, chiar dacă pasărea se îngrașă. Grăsimea la păsări se depune sub piele și poate fi eliminată, pe când la mamifere de infiltrează și între fibrele musculare, de unde nu o putem elimina. În rest, nu găsim diferențe între carnea de pui, rață, curcan și carnea de porc, vită, oaie. Așa că diversificați-le, într-o săptămână, și sigur nu greșiți!”