Punctul de pensie se va dubla, însă iată de când! Anunțul oficial al ministrului Muncii

18 sept. 2019
Punctul de pensie se va dubla, însă iată de când! Anunțul oficial al ministrului Muncii

Este oficial! Aceasta este vestea așteptată de milioane de români. Punctul de pensie se va dubla, spun cei de la Guvern care au dat și un termen clar pentru ca acest proiect să fie pus în aplicare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că din 2020 va creşte punctul de pensie în România. Acesta a oferit și date complete care vizează milioanele de pensionary din țara noastră.

Se dublează punctul de pensie

Marius Budăi spune că Guvernul s-a ținut de cuvânt până acum și a mărit pensiile așa cum a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. Ministrul plusează și anunță o nouă mărire a pensiilor în 2020.

„Valoarea punctului de pensie am încercat să o majorăm şi am promis că în acest mandat o vom dubla. Am preluat la 871 lei în decembrie 2016 când şi pensia media era de 885. Suntem acum la 1265 lei, când pensia este 1389 lei. La anul va fi 1775 lei. Vom îndeplini promisiunea cu dublarea valorii punctului de pensie”, a declarat Marius Budăi, conform dcnews.ro.

Anunț despre pensiile militarilor

Ministrul Muncii și protecției Sociale a vorbit și despre pensiile militarilor. Acestea țin însă de ministerul de Interne și cel al Apărării Naționale. „Este firesc ca cetăţeanul să adreseze ministerului Muncii această întrebare legată de pensiile militare. Dar vreau să îi informez pe toţi, cu respect, că ministerele MApN şi MAI au case de pensii interne, ale lor. Tot ce ţine de plată ţine de aceste ministere.

Ştiu că se lucrează şi doamna premier ne-a cerut să lucrăm la câteva propuneri legate de pensiile militare. Ştiu că ele se actualizează cu rata inflaţiei, se doresc mai multe modificări şi, la fel cum am făcut cu legea pensiilor în sistemul public unde vrem să rezolvăm toate inechităţile, vom încerca şi rezolvarea inechităţilor privind pensiile militare. Dar nu noi, la Ministerul Muncii, ne ocupăm de aceste pensii. Nu noi le plătim, nu le gestionăm, nu le calculăm”, a spus Marius Budăi, conform sursei citate.