Puțini știu trucul! În ce trebuie să pui peștele înainte de a-l găti? Trebuie neapărat să faci asta

16 ian. 2020
Puțini știu trucul! În ce trebuie să pui peștele înainte de a-l găti? Trebuie neapărat să faci asta

Puțini oameni știu acest truc! De foarte multe ori te-ai lovit de acest lucru, dar nu ai știut ce să faci. Este vorba despre alimentele înghețate. Carnea sau peștele erau tun și a trebui să aștepți foarte mult pentru a se dezgheța.

Acum poți să le gătești mai repede, folosidu-te de următoarele secrete:

Peștele, dacă este înghețat, poate fi pus într-un bol cu lapte și introdus în frigider. În acest mod, peștele își păstrează propietățile și nu-și pierde nutrienții. Un al mod pe care îl folosim cu toții este acela de a-l înveli în servețele de hârtie. Nu este recomndat să-l decongelezi cu ajutorul cuptorului cu microunde.

Spre deosebire de pește, carnea albă sau roșie poate fi decongelată în cuptorul cu microunde, la programul de decongelare. Dacă cuptorul nu are așa ceva, carnea poate fi introdusă la o temperatură mai mică. Totuși, potrivit profesorului Costas Stathopoulus, de la Universitatea Abertay, această modalitate este de evitat.

Se înmulțesc bacteriile

Acesta susține că bacteriile se vor înmulți în momentul în care carnea este decongelată în cuptorul cu microunde, din cauza căldurii.

Puteți pune carnea într-o pungă și să o introduceți într-un bol cu apă rece peste care puteți pune câteva picături de oțet. Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii metoda ideală este să o dezghețați în frigider. Astfe, o puteţi chiar recongela, asta dacă nu mai vreţi să o gătiţi pe toată.

Specialiștii spun că introducerea cărnii în apă caldă sau fierbinte va face ca bacteriile să se înmulțească

În cazul legumelor nu este necesar să le dezgheți. Dacă ai cumpărat legume congelate sau le-ai pus la lada, poți foarte ușor să le introduci chiar așa cum sunt în mâncare.