Rai pentru străini! Țara cu cel mai mare salariu mediu din lume! Turcia, în top – pe ce loc se află

18 aug. 2019
Rai pentru străini! Țara cu cel mai mare salariu mediu din lume! Turcia, în top - pe ce loc se află

România nici măcar nu a fost luată în calcul de experții de la HSBC Holdings, care au analizat țările în care se trăiește cel mai bine și care oferă cele mai competitive salarii din lume. Surpriza o reprezintă Turcia, care în anul 2019 a ajuns pe locul 7, după ce în urmă cu un ocupa poziția 22.

Potrivit studiului publicat de Bloomberg, Elveția a devenit locul cel mai bun pentru a trăi și a munci pentru străini, un salt uriaș față de anul 2018, când se afla abia pe locul 8. Salariul mediu anual în Țara Cantoanelor este de 111.587 dolari, cu 47% mai mare față de pachetul salarial mediu din cele 33 de țări analizate de HSBC. Șapte din zece expați spun că au mai mulți bani de când au început să muncească în Elveția. Totuși experții spun că în această țară nu este deloc ușor să-și faci prieteni, tocmai de aceea la acest capitol ocupă abia locul 24.

Chiar dacă Elveția este a doua cea mai bogată țară din Europa, după Luxemburg, cu un PIB per capita care depășește 80.000 de euro, costul vieții este este unul foarte ridicat. Același lucru este valabil și în țările nordice care se poziționează pe locuri fruntașe când vine vorba despre costul vieții.

Vești bune pentru Turcia

După patru ani consecutivi ca lider, Singapore a ajuns pe locul al doilea. Turcia a evoluat enorm, de pe 22 pe locul 7, și asta pentru că a obținut multe puncte la capitolele ospitalitate și ușurința cu care expații își găsesc o locuință. Spania, de asemenea, a făcut un salt de nouă locuri, până pe 4, câștigând mult în ultimul an la îmbunătățirea calității vieții și la siguranță personală.

Din cauza Brexitului, Marea Britanie este în cadere liberă, ajungând pe locul 27, chiar dacă expații spun că sunt fericiți din puncte de vedere profesional aici. Suedia a ocupă în 2019 locul 20, deși cu un în urma se clasa pe 7. Străinii spun că este foarte greu să-ți faci prieteni aici și că scandinavii nu te ajută deloc să evoluezi profesional.