Raiffeisen Bank preia clienții Banca Transilvania?! Decizie neașteptată la 5 luni de la scandalului Schengen. Anunțul e oficial

de:
04 mai 2023
Raiffeisen Bank preia clienții Banca Transilvania?! Decizie neașteptată la 5 luni de la scandalului Schengen. Anunțul e oficial

Raiffeisen Bank dă marea lovitură, în ciuda scandalului Schengen. Banca Transilvania ar putea să piardă numeroși clienți după o astfel de mișcare.

Raiffeisen Bank este pregătită să susțină investițiile. Dacă până acum cei mai mulți clienți optau pentru serviciile oferite de Banca Transilvania, iată că lucrurile s-ar putea schimba.

Ce s-a întâmplat? Conform celor de la Ziarul Financiar, la începutul acestei săptămâni, acţionarii Raiffeisen Bank România au aprobat majorarea plafonului maxim al principalului pentru emisiunile de obligatiuni la 2,5 miliarde de euro.

Toate aceste detalii sunt oficiale și menționate în hotărârea adunării generale din 28 aprilie. ”În legatura cu punctul 1 din Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr. 1 din 23.04.2019 modificata si completata prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr. 2 din data de 22 aprilie 2021 si prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr. 1 din data de 21 aprilie 2022, se aproba majorarea plafonului maxim al principalului pentru emisiunile de obligatiuni cu 1 miliard de EURO sau echivalent. Ca urmare a acestei majorari, noul plafon maxim al principalului aprobat pentru emisiunile de obligatiuni este de 2,5 miliarde EURO sau echivalent”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Planul de investiții al Raiffeisen Bank pentru 2023

Printre altele, cei de la Raiffeisen Bank au mai aprobat și planul de investiții pentru 2023. Iar aici sumele sunt cât se poate de interesante. Astfel, mulți ar putea să fie tentați de noi investiții.

Conform sursei citate, planul de investiții estimate pentru 2023 este de 229 milioane lei, din care 129 milioane lei vor fi alocaţi pentru investiţii strategice, iar 78 milioane lei pentru dezvoltarea business-ului.

Mai amintim și de faptul că la finele lunii martie 2023, Raiffeisen Bank a emis obligaţiunile eligibile nepreferenţiale de tip senior, scadente în data de 7 decembrie 2027, sub tranşa a doua a seriei 6, emisă în data de 7 decembrie 2022, cu o valoare totală de 119,17 milioane de lei, în cadrul redeschiderii ultimei serii de obligaţiuni sustenabile, arată datele publicate de BVB.