Răul abia acum urmează! Se întâmplă chiar de mâine. Anunț șocant de la meteorologi

30 nov. 2019
Răul abia acum urmează! Se întâmplă chiar de mâine. Anunț șocant de la meteorologi

Dacă până acum nu ați simțit prea clar efectele încălzirii globale, ei bine, meteorologii tocmai au spus că răul abia acum ar putea veni, iar efectele se vor vedea începând chiar de duminică, în Australia. 

În ianuarie ar putea fi doborâte recordurile de temperatură maximă înregistrate vara trecută, a anunţat Biroul de Meteorologie, citat de DPA.

Primăvara australă cu temperaturi ridicate din sezonul trecut este foarte probabil să se manifeste şi în 2020, potrivit prognozei de vară anunţată de Biroul de Meteorologie.

”Am asistat deja la o activitate semnificativă a incendiilor de vegetaţie în timpul primăverii, iar perspectiva unei perioade mai aride şi mai călduroase decât valorile medii vor menţine ridicat acest risc în următoarele luni”, a declarat Andrew Watkins, directorul departamentului de prognoze pe termen lung.

Vara trecută au fost doborâte recordurile de căldură, cu temperaturi care au atins în unele zone aproape 50 de grade Celsius, în medie cu 1,28 grade grade Celsius peste precedentul record de căldură stabilit în 2013.

Planeta se îndreaptă către un dezastru climatic global

Un grup de cercetători, printre care se numără un profesor emerit de la Universitatea Naţională Australiană (ANU), Will Steffen, a argumentat că cele nouă puncte critice ar putea acţiona ca un şir de piese domino.

”De îndată ce una sau două piese domino climatice sunt doborâte, acestea împing Pământul către altele”, a explicat Steffen.

”Ne temem că prăbuşirea întregului şir de domino ar putea deveni imposibil de stopat, ceea ce ar forma o cascadă ce ar putea ameninţa existenţa civilizaţiilor umane”, a afirmat cercetătorul.

”Punctele critice ale biosferei pot declanşa eliberarea incontrolabilă în atmosferă a carbonului care fusese până atunci stocat în Pământ, accelerând încălzirea şi destabilizând şi mai mult calotele glaciare”, a adăugat Steffen.