Record: 10.000 de cazuri noi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore în Franța. Ce categorie de vârstă este cea mai afectată. Decizia guvernului

11 sept. 2020
Record: 10.000 de cazuri noi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore în Franța. Ce categorie de vârstă este cea mai afectată. Decizia guvernului
Photo by Zhang Kenny on Unsplash

Situație extrem de delicată în Franța, unde numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a explodat. În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a raportat aproape 10.000 de cazuri noi, mai exact 9.843. Este un record al acestei țări, înregistrat de la debutul epidemiei, conform dpa şi AFP.

La sfârșitul lunii martie, Franța raporta 7.500 de cazuri noi de infectare, dintr-un număr mai mic de teste comparativ cu cel de acum și acesta reprezenta recordul înspăimântător. Acum lucrurile s-au agravat.

Guvernul francez va decide chiar vineri (astăzi) ce noi măsuri de stopare a coronavirusului vor lua. Executivul ‘va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile’, ‘în cel mult 8-10 zile’, a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific, potrivit Agerpres.

Care au fost categoriile de vârstă cele mai afectate

Panica este foarte mare în special printre medici, care se tem să nu se repete scenariul din martie, când secțiile de terapie intensivă au fost umplute până la refuz.

În Franţa, deja sunt luate anumite măsuri în contextul pandemiei. De exemplu adunările cu un mare număr de persoane sunt interzise, iar în unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.

Cele mai multe cazuri noi înregistrate au fost în rândul tinerilor adulți, situație care a fost raportată și de alte state europene.

Zonele considerate de risc în momentul de față sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.