Regulile Teen Patti pentru începători

28 iun. 2024
Regulile Teen Patti pentru începători

Se spune că Teen Patti este unul dintre cele mai ușoare jocuri de cărți de învățat, deoarece regulile de bază sunt destul de simple de explicat și de înțeles. Dar niciun joc nu este ușor dacă nu l-ai încercat niciodată înainte. De aceea, astăzi vom trece împreună prin regulile Teen Patti și sperăm să vă ajutăm cu noțiunile de bază dacă decideți să încercați acest joc.

Teen Patti, cunoscut și sub numele de poker indian, este un joc de cărți captivant și plin de suspans, care a câștigat popularitate în lumea cazinourilor online, impreună cu lucky lady charm deluxe. Cu o istorie bogată, înrădăcinată în cultura asiatică și posibile origini europene, Teen Patti este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți din întreaga lume. Așadar, pregătiți-vă cărțile și îndreptați-vă spre casino online pentru o experiență captivantă de joc!

Obiectivul jocului

Teen Patti este un joc cu trei cărți care este uneori considerat poker simplificat. Se joacă folosind un pachet standard de 52 de cărți fără jokeri și numărul de jucători de Teen Patti este în mod tipic între trei și șase.

Teen Patti are un obiectiv foarte simplu: să ai cea mai bună mână în comparație cu ceilalți jucători și astfel să câștigi potul. Nu foarte diferit de poker sau poker online, nu-i așa?

Ei bine, vom ajunge la asta destul de curând.

O Istorie Scurtă a Teen Patti

Se spune că Teen Patti își are originile în India și a rămas popular în Asia de Sud și în ziua de azi. Este cunoscut și sub numele de poker indian și este legat cultural de Janmashtami, o celebrare anuală a nașterii lui Krishna. Tradițional, oamenii vor juca Teen Patti pe parcursul lunii care precedă festivalul în tribut la zeul hindus. Odată ce începe oficial Janmashtami, însă, oamenii vor înceta să mai joace.

Există și o teorie conform căreia Teen Patti ar fi putut să își aibă originile în Europa, în mare parte datorită faptului că este foarte similar cu jocul englezesc numit „three card brag”. Cu toate acestea, în ciuda probabil influenței regulilor de poker de-a lungul istoriei, acestea sunt considerate oficial două tipuri diferite de jocuri de cazino. Nu uita sa joci responsabil!

Regulile pas cu pas ale Teen Patti

În timp ce regulile de bază ale Teen Patti sunt destul de simple și directe, am decis să le dezmembez în mai mulți pași ușori pentru o conveniență suplimentară. Haide să trecem prin ele, astfel încât până la final să te simți încrezător că știi să joci Teen Patti.

  • Pasul 1: Împărțirea

Înainte ca jocul să înceapă, trebuie decis cine este dealerul. Fiecare jucător primește o carte din pachet și cea mai mare carte determină cine va fi dealerul. După ce jucătorii plasează ante-ul lor, dealerul începe să împartă cărțile una câte una, în sensul acelor de ceasornic, și cu fața în jos. Fiecare jucător primește trei cărți.

  • Pasul 2: Pariul

Aici începe distracția cu adevărat: jucătorii încep să parieze pe cine are cea mai bună mână. Ei pot alege să joace jocul în două moduri:

Orb (pariere fără a vedea cărțile)

Văzut (pariere după ce își văd cărțile)

Jucarea Teen Patti „văzut” pare a fi cursul clar de acțiune, cu excepția faptului că vine cu un preț. Dar mai multe despre asta în curând.

  • Pasul 3: Side Show

Întotdeauna poți condimenta jocul provocând un alt jucător să îți arate cărțile în secret. Cu toate acestea, odată ce cărțile sunt văzute, cel care are mâna mai slabă trebuie să iasă din joc.

Într-un Side Show, poți provoca un alt jucător să îți arate cărțile.

Totuși, doar pentru că un jucător este provocat nu înseamnă că trebuie să își arate mâna; poate refuza și să continue jocul așa cum este.

  • Pasul 4: Confruntarea

Poți renunța la cărțile tale dacă crezi că mâna ta este slabă, dar nu poți dezvălui cărțile celorlalți jucători rămași. Apoi, după toate Side Show-urile și renunțările, câștigătorul este fie jucătorul cu cea mai bună mână în ordine, fie ultima persoană care nu a renunțat. Dacă rămân doi jucători, duelul final determină câștigătorul. Cei doi jucători continuă să își plaseze pariul până când unul dintre ei solicită să își arate cărțile. Câștigătorul este jucătorul cu cea mai bună secvență de rang.

Diferența dintre jucătorul văzut și orb în Teen Patty

Am menționat că, conform regulilor jocului Teen Patti, poți juca fie văzut, fie orb. Deci, în afara aspectului evident, cum sunt ele cu adevărat diferite?

Jucătorul orb face un pariu care trebuie să fie egal cu potul, dar nu mai mare de dublul potului. Jucătorul văzut, însă, trebuie să facă un pariu care este dublul mizei sau de până la patru ori pariul curent.

În mod specific, dacă joci orb și jucătorul care merge înaintea ta joacă văzut, trebuie să plasezi jumătate sau o sumă egală cu a lor. Pe de altă parte, dacă jucătorul înaintea ta joacă orb, poți paria maxim dublul mizei anterioare. În oricare dintre cazuri, pariurile sunt întotdeauna în numere pare.

Clasamentele mâinilor

Acum partea la care toți am așteptat-o: clasamentele mâinilor Teen Patti. Care este cea mai bună mână pe care o poți obține în acest joc?

Așadar, fără alte întârzieri, iată secvențele mâinilor, clasate de la cea mai mare la cea mai mică:

  • Trio, cunoscut și sub numele de trail, three of a kind, sau set (în această mână jucătorii au trei cărți de același rang. Trei ași este cea mai bună mână de rang, în timp ce trei doi sunt cei mai slabi)
  • Secvență pură, cunoscută și sub numele de straight flush sau run (în această mână jucătorii au trei cărți consecutive în orice culoare. Secvența de rang cea mai mare este A, K, Q din orice culoare și cea mai mică este 4, 3, 2)
  • Secvență sau straight (funcționează la fel, cu excepția faptului că secvența nu trebuie să fie din aceeași culoare)
  • Culoare, cunoscută și sub numele de color (cărțile aparțin aceleiași culori, dar nu sunt în ordine consecutivă)
  • Pereche (două cărți de același rang și o altă carte)
  • Cea mai mare carte (dacă nu ai un trio, o pereche sau o secvență, ci trei cărți neînrudite, contează cea mai mare carte. Deși aceasta este cea mai slabă clasificare, cel mai bun rezultat este să ai un A în mână, la fel cum ar fi și în clasificările mâinilor de poker)

Este dificil să înveți Teen Patti

În final, să te întrebăm: pare dificil să înveți Teen Patti? În timp ce regulile de bază ale Teen Patti nu sunt cu siguranță greu de înțeles, ar putea fi complicat să stăpânești variațiile pariurilor. Cu toate acestea, sper că această prezentare rapidă vă va ajuta să înțelegeți noțiunile de bază.

Concluzie

Pokerul indian este un joc de cărți plin de farmec și intrigă, care a cucerit popularitatea în lumea cazinourilor online. În acest articol, am explorat regulile de bază ale Teen Patti, am analizat obiectivul său simplu și am dezvăluit istoria sa fascinantă, înrădăcinată în cultura asiatică și posibil influențată de tradițiile europene. De la împărțirea cărților până la clasamentul mâinilor, am detaliat fiecare aspect al jocului, oferindu-vă o înțelegere clară a modului de desfășurare a acestuia. În cele din urmă, întrebarea rămâne: este dificil să înveți Teen Patti?

Tags: