Pietrele la rinichi reprezintă o afecțiune destul de comună, însă extrem de dureroasă. Acestea se acumulează în timp, iar dacă nu sunt luate măsuri împotriva lor, vor afecta fiecare aspect al vieții tale.
Îți prezentăm în continuare rețeta unui ceai pe cât de simplu, pe atât de benefic împotriva pietrelor la rinichi.
Astfel, ceaiul de brusture are proprietăți detoxifiante puternice, care îl recomandă în multe afecțiuni. De la plantă sunt folosite rădăcina, care conține săruri de potasiu, substanțe antimicrobiene și ulei volatil.
Din rădăcina de brusture se prepară ceaiuri care stimulează funcțiile renale precum și pe cele cutanate, elimină toxinele și previn, de asemenea, retenția de apă în organism, fiind indicat persoanelor care vor să slăbească.
Cele mai importante proprietăți ale ceaiului de brusture sunt: diuretic, coleretic, antisifilitic, antidiabetic, antibiotic natural contra bacteriilor gram-pozitive, ca stafilococul auriu, streptococii și pneumococii.
„Prin administrarea ceaiului din rădăcina de brusture, nivelul zahărului din sânge se reduce simțitor. Brusturele reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice. Terapia este recomandată mai ales bolnavilor de diabet.
Se folosesc 2 linguri de rădăcină mărunțită de plantă la 500 ml de apă clocotită. Ceaiul se fierbe la foc mic, timp de 2 minute, apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se bea călduț, în trei reprize, în decursul unei zile. Tratamentul trebuie urmat 15 zile pe lună.
Un tratament de 3 zile cu ceaiuri de brusture şi turiţă-mare (Agrimonia eupatoria) elimină fără probleme pietrele de la fiere şi de la rinichi. Cum se procedează: 2 linguri de rădăcină de brusture mărunţită se toarnă în 500 ml apă clocotită şi se mai lasă să fiarbă 2 minute, apoi se lasă la infuzat 15 minute.
Între timp, separat, se prepară ceaiul de turiţă-mare, sub formă de infuzie:1 lingură de plantă se opăreşte cu 500 ml apă clocotită. După răcire, cele două ceaiuri se strecoară şi se amestecă. Se bea întreaga cantitate, porţionată pe o zi.
Reţeta se mai repetă 2 zile, apoi în ziua a patra se reface examenul radiologic, pentru a se vedea dacă mai există pietre sau nu.
Observație importantă: În zilele de ceaiuri, nu se mănâncă alimente care conţin calciu (lapte, brânză, caş, fasole),” notează topremediinaturiste.ro.