Un ficat sănătos este una dintre condițiile cele mai importante pentru o stare generală bună a corpului uman, motiv pentru care este bine să-l îngrijim cât de bine se poate. Vă prezentăm astăzi un remediu natural cu rezultate extraordinare împotriva bolilor de ficat, pe bază de stafide.
O mână de stafide este suficientă pentru această cură. Spală-le bine și fierbe-le în circa 3 pahare de apă timp de 2-3 minute.
Mai apoi, le scoatem de la fiert și le punem într-un vas timp de 24 de ore. A doua zi, acestea sunt gata pentru consum! Consumați aceste stafide timp de două zile, înainte de micul dejun.
Dacă vă doriți un rezultat și mai bun, puteți continua această cură timp de 7 zile! Aceasta este o metodă ieftină și foarte simplă pentru curățarea ficatulul. Cel mai important este că folosim doar produse naturale!
„Multe gospodine îşi amintesc de aceste fructe dulci doar de sărbători, când le folosesc la cozonaci însă, deşi au o utilitate aparent banală, cu aspect bătrânicios şi o textură uscată, stafidele sunt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii pentru întregul organism şi pot fi consumate şi ca atare, în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr şi aditivi extrem de nocivi.
Stafidele au efecte pozitive nu doar în problemele de natură gastrointestinală sau în constipaţie. Iată alte motive pentru care este bine să introducem stafidele cât mai des în regimul alimentar:
Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.
Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.
Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimulează producerea de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.
Un antioxidant numit catehină prezent în stafide ajută la protejarea împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.
Stafidele deţin fitonutrienţi polifenolici, cunoscuţi ca şi antioxidanţi cu efect antiinflamator. De asemenea, aceştia au proprietăţi antibacteriene şi ajută la reducerea febrei şi distrugerea bacteriilor şi virusurilor, astfel încât ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.
Consumul de stafide este indicat şi pentru viaţa amoroasă. Aceste fructe conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant. Există chiar şi o practică straveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferită o cană cu lapte, stafide şi şofran în noaptea nunţii, pentru ca aceasta să fie una…de neuitat pentru ambii parteneri.
Antioxidanţii din stafide protejează vederea de radicalii liberi, care pot slăbi acuitatea vizuală şi care pot creşte riscul de afecţiuni oculare degenerative cum este cataracta. Stafidele sunt o sursă bună de vitamina A şi betacaroten, care sunt de asemenea excelente în protejarea ochilor,” notează floaredetei.ro.