Rețeta brioșe super pufoase cu cacao. Cum le prepar singură acasă foarte simplu. Îmi ies mereu delicioase

de:
11 mart. 2021
Rețeta brioșe super pufoase cu cacao. Cum le prepar singură acasă foarte simplu. Îmi ies mereu delicioase
Brioșe pufoase cu cacao

Cred că brioșele sunt unul dintre cele mai delicioase și simple deserturi. Mereu când am poftă de ceva dulce și nu pot ajunge la magazin, prefer să folosesc această rețetă. Oricine are în casă ingredientele necesare și nu durează mai mult de jumătate de oră până sunt gata de servire.

Rețeta pe care o prezint mai jos este pentru brioșe pufoase cu cacao, însă dacă nu va place atât de mult ciocolata, puteți să nu o folosiți, gustul oricum va fi unul delicios cu sau fără ea.

De asemenea, indicat ar fi să vă revizuiți rafturile bucătăriei înainte să vă apucați, aveți nevoie de toate aceste ingrediente pentru ca brioșele să iasă perfecte

Ingrediente pentru brioșe pufoase

  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200g unt
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 200g făină
  • 160g zahăr
  • 150g ciocolată (în funcție de preferințe)
  • coajă de lămâie (în funcție de preferințe)

Cum le prepar

Dacă nu sunteți prea prietenoși cu ciocolata, puteți trece peste pasul cu prepararea cremei, însă nu știți ce pierdeți. Urmați cu atenție fiecare pas și încercați să țineți cont de cantitate. Același lucru este valabil și în cazul zahărui vanilat sau a coji de lămâie.

Am pregătit un bol mare în care am frecat ouăle cu zahărul, până când acestea s-au omogenizat. Am lăsat puțin compoziția, apoi m-am ocupat de crema de ciocolată, preferata mea! Ciocolata și untul le-am topit la bain-marie, iar după ce s-a răcit puțin, am turnat-o peste crema de zahăr și ou. Am turnat apoi făina, însă treptat, pentru ca aluatul să fie unul fin. Uneori folosesc și strecurătoare de făină pentru a mă descurca mai bine.

După făină am adăugat praful de copt, apoi laptele care a subțiat întreaga compoziție. Am pus apoi zahărul vanilat și coaja de lămâie. Compoziția este gata de pus la cuptor!

În fiecare formă am pus câte o hârtie de copt pentru brioșe și am turnat aluatul, însă nu cât să se umple toată. Brioșele se umflă la cuptor, așă că de obicei umplu jumătate de formă cu aluat, pentru a avea spațiu și pentru a nu curge.

La cuptor le las de obicei în jur de 20 de minute. După ce trec testul cu scobitoarea, le scot imediat și le las la răcit. Sunt perfecte atât calde cât și reci, deci dacă le preparați le puteți consuma oricând. Succes!