Cartoful se numără printre legumele preferate ale românilor. Știm bine însă că trebuie să avem mare grijă atunci când îi consumăm și să evităm pe cât posibil prepararea acestora în ulei.
Ei bine, chiar dacă pofta câștigă uneori și dăm drumul cartofilor în tigaia cu ulei, pentru astăzi vă propun o alternativă mai sănătoasă și la fel de delicioasă: cartofii cu brânză la cuptor.
„Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Brânza se rade şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă laptele şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează cu pesmet.
Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa şi usturoiul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 minute.
Se scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul şi boiaua de ardei. Se pun din nou în cuptor şi se mai coc, la foc potrivit, 30 minute,” notează retete.unica.ro.