Rețetă: Cea mai delicioasă mâncare de mazăre cu pui! Condimentul cu care obții un gust deosebit

01 iul. 2020
Rețetă: Cea mai delicioasă mâncare de mazăre cu pui! Condimentul cu care obții un gust deosebit

Mazărea cu pui poate fi un preparat care să părăsească uzualul și cotidianul, atunci când ești atentă la ingrediente și la condimentele pe care le folosești. Îți prezentăm astăzi o rețetă delicioasă care te va convinge să o prepari din nou și din nou.

Potrivit evelinasfood, carnea de pui poate fi înlocuită cu carne de porc, de curcan sau de vită.

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui;
  • 500 g mazăre fiartă;
  • o ceapă;
  • 1 morcov;
  • 400 g roșii decojite;
  • o jumătate de ardei roșu;
  • mărar, pătrunjel;
  • boia dulce;
  • sare, piper, foaie de dafin.

Mod de preparare:

Mai întâi curățăm de coajă morcovul și ceapa, după care spălăm foarte bine legumele. Tăiem morcovul rondele, iar ardeiul și ceapa sub formă de cubulețe. Tăiem de asemenea mărunt pătrunjelul, mărarul și pieptul de pui (cubulețe). O atenție deosebită trebuie acordată condimentelor. În acest sens, adăugăm peste pieptul de pui sare, piper și, pentru un gust deosebit, boia dulce.

Rețetă: Cea mai delicioasă mâncare de mazăre cu pui! Condimentul cu care obții un gust deosebit

„Într-o tigaie încăpătoare punem 3 linguri de ulei de măsline, pieptul de pui, îl lăsăm la prăjit aproximativ 10 minute. Apoi adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul, sare, piper și le călim aproximativ 10 minute la foc mic amestecând din când în când. După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm sosul de roșii, 900 ml apă (dacă avem mazăre proaspătă, o adăugăm acum) le lăsăm la foc mediu să scadă pentru aproximativ 15 minute. Dacă mazărea este fiartă o adăugăm spre final. Condimentăm cu sare, piper, boia dulce și foaie de dafin și o mai lăsăm la fiert 5-10 minute la foc mic. La final adăugăm mărar și pătrunjel,” adaugă evelinasfood.ro.