Rețetă: Cea mai delicioasă mazăre cu pui. Iată care este ingredientul secret care o transformă într-o delicatesă

05 oct. 2020
Rețetă: Cea mai delicioasă mazăre cu pui. Iată care este ingredientul secret care o transformă într-o delicatesă

Vă prezint astăzi una dintre rețetele mele preferate, o mâncărică extrem de delicioasă de mazăre cu pui. Și, bineînțeles că, pentru a obține o aromă cu adevărat extraordinară, și această rețetă conține un ingredient secret pe care îl voi destăinui mai jos.

  • 12 bucati de carne de pasare
  • 1,5 kg de mazare
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras mare
  • 2 morcovi rondele
  • 400 g de rosii in bulion
  • marar si patrunjel verde
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper
  • sare
  • apa fierbinte

Mod de preparare:

„Puiul se parleste bine, se spala la jet de apa, ca sa se curete bine tuleiele arse si sangele.

Punem uleiul intr-o cratita incapatoare. Adaugam carnea de pui, sa se rumeneasca putin. Vedeti ca pui galben si frumos am, e cocosel tanar, de la mine din curte. Am folosit airipile si pulpele de la 2 cocosei.

O intoarcem pe ambele parti, sa se albeasca pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie. Nu trebuie lasata sa se prajeasca bine, doar cat sa se rumeneasca usor si sa se sigileze.

Puteti folosi in loc de ulei, untura de pui: o taiati bucatele si o topiti, apoi adaugati bucatile de carne. Mancarea va fi si mai gustoasa!

Rețetă: Cea mai delicioasă mazăre cu pui. Iată care este ingredientul secret care o transformă într-o delicatesă

In grasimea ramasa punem ceapa, ardeiul gras si morcovul. Le calim la foc iute, timp de 2-3 minute.

Nu trebuie prajite, doar sa prinde putin gust dulce. Adaugam putina apa, in jur de 100 ml de apa.

Punem capacul si lasam legumele sa se inabuse la foc mic. Legumele trebuie sa se inmoaie, undeva in jur de 10 minute.

Daca folositi mazare proaspata sau congelata, o gustati si vedeti daca este moale. Ideal este sa o puneti acum. Daca folositi mazare la borcan, fiarta, o puneti la final.

Eu am folosit o mazare la borcan, bio, din comert, foarte fina si frageda.

Punem la fiert carnea, apoi completam cu apa, punem capacul si lasam totul sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie bine carnea.

Probam carnea sa vedem daca este fiarta. Adaugam mazarea, 2 lingurite de sare, o lingurita de boia dulce, un varf de lingurita de piper proaspat macinat. Amestecam totul.

Punem faina peste rosiile in bulion si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase.

Turnam amestecul de rosii cu faina peste mazare si amestecam, sa se distribuie uniform, apoi mai dam un clocot. Potrivim acum gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.

Oprim focul, presaram deasupra marar verde si patrunjel verde si lasam sa se raceasca. Hmmmmm ce bine miroase aceasta mancare, dar si ce bine arata!

Se serveste calda, alaturi de paine proaspata, numai buna ca sa adunati tot sosul acela delicios. Daca aveti o paine de casa e si mai bine,” notează pofta-buna.com.