Prăjitura Alba ca Zăpada este una dintre preferatele copilăriei mele. Astăzi însă, vă prezentăm o rețetă de prăjitură Alba ca Zăpada extrem de simplu de realizat dar îmbunătățită față de varianta inițială.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahar
- 3 oua
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita amoniac
- faina cat cuprinde
Pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 1 cana zahar
- 5 linguri faina
- 1 pachet unt
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
- „Se pregateste compozitia pentru foi din ingredientele de mai sus.
- Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
- Intre timp, se pregateste crema.
- Se dizolva faina in 4-5 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
- Cand fierbe laptele se adauga faina si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase.
- Apoi se ia de pe foc si se adauga untul si coaja de lamaie.
- Se formeaza straturi alternative de foi si crema.
- Se taie prajitura sub forma de romb si se pudreaza cu zahar,” notează babyunica.ro.