Rețetă: Cea mai delicioasă prăjitură Alba ca Zăpada! Cum se prepară în cele mai bune cofetării

04 sept. 2020
Rețetă: Cea mai delicioasă prăjitură Alba ca Zăpada! Cum se prepară în cele mai bune cofetării

Prăjitura Alba ca Zăpada este una dintre preferatele copilăriei mele. Astăzi însă, vă prezentăm o rețetă de prăjitură Alba ca Zăpada extrem de simplu de realizat dar îmbunătățită față de varianta inițială. 

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde

Pentru cremă:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. „Se pregateste compozitia pentru foi din ingredientele de mai sus.
  2. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
  3. Intre timp, se pregateste crema.
  4. Se dizolva faina in 4-5 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  5. Cand fierbe laptele se adauga faina si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase.
  6. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul si coaja de lamaie.
  7. Se formeaza straturi alternative de foi si crema.
  8. Se taie prajitura sub forma de romb si se pudreaza cu zahar,” notează babyunica.ro.