Vă povestesc astăzi despre o rețetă extraordinară de desert, care mi-a bucurat multe dintre zilele copilăriei: Melci cu mere și scorțișoară.
Aluat:
Umplutura:
„Se încălzește laptele într-o oală mică. Se amestecă într-un recipient făina și drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui mixer cu spirale amestecând pentru scurt timp la viteza mică, apoi timp de aprox. 5 min la viteza cea mai mare. Aluatul se lasă la crescut la loc cald.
Se preîncălzește cuptorul.
Se decojesc merele, se dau pe răzătoare și se amestecă cu alunele și zahărul cu scorțișoară.
Aluatul se framantă încă puțin pe suprafața de lucru, pudrată în prealabil cu făină. Apoi se întinde formându-se un dreptunghi (aprox. 40 x 30 cm). Peste aluat se întinde umplutura. Aluatul se rulează (se pornește de la latura lungă a dreptunghiului) și se taie în aproximativ 18 rondele. Rondelele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos.
Cuptor electric 200 °C
Cuptor cu aer cald 180 °C
Durată de coacere: despre 30 Minute
Se scoate tava din cuptor, iar melcișorii se așază pe un grătar de bucătărie. Se amestecă dulceața de caise și se întinde peste melcișorii calzi. Melcișorii se lasă apoi la răcit,” notează oetker.ro.