Deși pare un desert simplu, orezul cu lapte poate deveni o adevărată delicatesă, în doar câțiva pași extrem de simpli de făcut. Drept dovadă, chiar și jurații Chefi la Cuțite au fost uimiți de cât de bun a ieșit rețeta de orez cu lapte preparată de Vlăduț, chef-ul de la Neața cu Răzvan și Dani.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Înainte de a ne spune pașii pentru prepararea celui mai delicios orez cu lapte, Vlăduț ne oferă și câteva sfaturi utile, precum:
Orez cu lapte. Mod de preparare:
„Așadar, spălăm bine orezul, îl scurgem și îl punem la fiert direct în lapte. Adăugăm și sarea și lăsăm orezul cu lapte să fiarbă la foc mic până absoarbe tot laptele.
Spre final, adăugăm zahărul și esența dorită. Amestecăm ușor după adăugarea zahărului și mai lăsăm orezul cu lapte să fiarbă 5-6 minute, după care stingem focul, acoperim vasul cu orez și îl lăsăm așa 10 minute, timp în care bobul de orez se mai hidratează puțin. Porționăm deliciosul orez cu lapte în cupe, sau în boluri. Apoi servim deliciosul orez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui și, opțional, presărat cu scorțișoară,” notează a1.ro.