Rețetă: Cum faci o lasagna fără carne perfectă? Acestea sunt toate secretele

15 dec. 2020
Rețetă: Cum faci o lasagna fără carne perfectă? Acestea sunt toate secretele

Lasagna este probabil unul dintre cele mai iubite preparate din întreaga lume și este de înțeles. Este delicioasă, se prepară ușor, este gustoasă atât cu carne cât și fără.
Familia și prietenii se vor aduna în jurul mesei în orice moment pentru această rețetă de lasagna de post.

Ingrediente:

2 cepe roșii
2 căței de usturoi
2 morcovi
2 crenguțe de rozmarin proaspăt
ulei de masline
1 linguriță fulgi de chilli
1 x 400g cutie de linte verde
2 cutii de 400 g de roșii prunișoare
4 linguri de făină albă
800 ml lapte de migdale
70 g brânză Cheddar vegană
300 g foi de lasagna

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul și morcovii se taie mărunt și se pun într-o tigaie mare, la foc mediu, cu 2 linguri de ulei și fulgii de ardei iute și se fierb timp de 20 de minute, sau până devin ușor aurii. Se pune lintea, apoi roșiile, o cană de apă și se fierb toate la foc mic timp de 1 oră.

Condimentează cu sare de mare și piper negru.

Între timp, pune ciupercile într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și prăjește-le timp de 5 minute, apoi transferă-le într-o farfurie.

Șterge rapid tigaia, apoi toarnă 4 linguri de ulei, făina și amestecă. Se pune treptat laptele de migdale, se fierbe timp de 5 minute pentru a se îngroșa, apoi se toarnă într-un blender.

Adaugă o treime din ciuperci și 50g de brânză, condimentează cu sare și piper, apoi dă drumul la blender din nou până se omogenizează.

Preîncălzește cuptorul la 180 ° C

Se pune un strat de sos de roșii pe fundul unui vas de copt de 25cm x 35cm, peste se împrăștie câteva ciuperci, apoi se acoperă cu foi de lasagna și 5 linguri de sos cremos. Repetă aceste straturi încă de trei ori, terminând cu restul de sos cremos și ciuperci. Peste se rade brânza rămasă.â

Se coace la fundul cuptorului timp de 50 de minute, sau până când devine aurie și clocotește. Se lasă să stea 15 minute înainte de servire. Este delicioasă servită cu o salată de sezon simplă.