Chifteluțele bine făcute sunt absolut delicioase, moi, ușor picante, și extraordinar de pufoase. Pe de altă parte, cei care nu respectă câteva reguli simple dar extrem de importante, riscă să „reușească” niște chiftele tari, fade, pe care nu-ți vine să le mănânci. În rețeta de astăzi, vedem care sunt pașii care trebuie urmați pentru a obține chifteluțele perfecte.
„Carnea se spala, se aleg pielitele, tendoanele, cheagurile de sange si se sterge, apoi se toaca. Se trece de 2 ori prin masina de tocat, in felul acesta se va obtine o pasta fina.
Ceapa, usturoiul si verdeata se trec si ele prin masina de tocat. Dovleceii se rad fin, se presara sare si se framanta, apoi se lasa deoparte cam 15 minute.
Se storc de apa si se adauga peste carne. Se mai adauga la compozitie oul (1 singur ou, pentru ca altfel se-ntareste compozitia) si condimentele. Daca nu va dati seama cate condimente sa puneti, faceti o chiftea si prajiti-o, sa vedeti gustul exact.
Se amesteca bine compozitia de carne, cam 10 minute si se mai tranteste de lighenaș de cateva ori. In felul acesta inglobeaza aer si chiftelutele vor fi moi si pufoase.
Se rup bucati potrivite cu mana uda si se modeleaza cu faina de grau, sau daca tineti dieta keto, cu faina de migdale, in sau seminte susan.
Se prajesc in ulei sau varianta keto- se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor. Eu le-am facut cu faina de migdale si le-am copt in cuptor.