Negresa este un desert pe care n-ai cum să nu-l placi. Cu toate acestea, nu este printre cele mai sănătoase dulciuri, însă tocmai din acest motiv, am căutat să vă prezentăm o rețetă altfel de negresă, o rețetă care deși este extrem de delicioasă, are totuși puține calorii.
Pentru glazură
„Se pun toate ingredientele pentru compoziție (cu excepția untului de cocos și ciocolatei) într-un robot de bucătărie și se amestecă bine, până se transformă într-o compoziție omogenă. Se transferă apoi compoziția într-o tavă pătrată de 18 cm, care se introduce în congelator timp de 15 minute, pentru a se lega.
Între timp, se topesc împreună crema de cocos și ciocolata neagră, într-un castron așezat peste o tigaie cu apă foarte fierbinte (bain-marie). După ce s-a topit complet, se toarnă amestecul de cocos și ciocolată peste compoziția de negrese scoasă din congelator.
Se presară deasupra fisticul și se introduce în frigider, pentru aproximativ 5 minute. Se taie prăjitura în pătrate mici și se servește. Sau se păstrează la frigier, până la 1 săptămână. Se poate mânca simplă sau lângă ceai, cafea și înghețată,” notează topremediinaturiste.com.