Rețetă delicioasă dar și sănătoasă: Negresă cu ciocolată. Rețeta cu puține calorii

31 oct. 2020
Rețetă delicioasă dar și sănătoasă: Negresă cu ciocolată. Rețeta cu puține calorii

Negresa este un desert pe care n-ai cum să nu-l placi. Cu toate acestea, nu este printre cele mai sănătoase dulciuri, însă tocmai din acest motiv, am căutat să vă prezentăm o rețetă altfel de negresă, o rețetă care deși este extrem de delicioasă, are totuși puține calorii.

Ingrediente:

  • 100 g curmale, fără sâmburi
  • 50 g căpșuni deshidratate
  • 50 g migdale crude
  • 50 g unt/ulei de cocos
  • o linguriță și jumătate de sirop de agave
  • 50 g ciocolată neagră, rasă
  • 50 g pudră de cacao bio, fără gluten

Pentru glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 15 g fistic tocat
  • 2 lingurițe cremă de cocos fără gluten și fără zahăr (de la magazinele naturiste)

Mod de preparare:

„Se pun toate ingredientele pentru compoziție (cu excepția untului de cocos și ciocolatei) într-un robot de bucătărie și se amestecă bine, până se transformă într-o compoziție omogenă. Se transferă apoi compoziția într-o tavă pătrată de 18 cm, care se introduce în congelator timp de 15 minute, pentru a se lega.

Între timp, se topesc împreună crema de cocos și ciocolata neagră, într-un castron așezat peste o tigaie cu apă foarte fierbinte (bain-marie). După ce s-a topit complet, se toarnă amestecul de cocos și ciocolată peste compoziția de negrese scoasă din congelator.

Se presară deasupra fisticul și se introduce în frigider, pentru aproximativ 5 minute. Se taie prăjitura în pătrate mici și se servește. Sau se păstrează la frigier, până la 1 săptămână. Se poate mânca simplă sau lângă ceai, cafea și înghețată,” notează topremediinaturiste.com.