Chef Florin Dumitrescu impresionează publicul larg cu o rețetă deosebită de Paște. Vorbim despre rețeta pentru plăcinte de berbecuț, pe care oricine ar trebuie să o aibă pe masa de sărbătoare.
Florin Dumitrescu s-a inspirat din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu, însă a avut grijă să prepare rețeta în stilul său.
Există însă și niște secrete legate de acest preparat. Florin Dumitrescu are grijă să o lase la răcit suficient și de asemenea, o prepară pe vatră.
”Cum reuşesc să scot plăcinta de berbecuţ din cuptor, o las la răcit 24 de ore, apoi o pun la copt pe vatră, într-un aluat de pită”, explică îndrăgitul bucătar, potrivit click.ro.
Pentru aluatul plăcintei de berbecuț, ingredientele necesare sunt următoarele:
Acestea se amestecă bine, iar mai apoi se pune carnea la tocat, alături de nuci, migdale, ceapă, dar și mărar. Florin Scărlătescu folosește pulpă de berbecuț cu mai puțină grăsime.
Când aluatul este amestecat bine se pune pe blatul de lucru iar apoi se porționează în patru bucăți. Acestea vor fi lăsate la dospit jumătate de oră, iar mai apoi, carnea s amestecă cu toate mirodeniile și se lasă la odihnit.
Cu arată totuși mixul de mirodenii? Florin Dumitrescu adaugă peste amestecul de carne mirodenii mai neobișnuite. Vorbim despre un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de scorțișoară. Peste toate acestea a pus sare și piper proaspăt măcinat.
După ce aluatul a crescut, o bucată se întinde pe blatul de lucru. Urmează apoi și restul, iar pe fiecare se pune carne, într-un atrag gros, de aproape un centimetru. Plăcintele nu au fost împachetate. Mai exact, chef Florin Dumitrescu a arătat cum ridică aluatul de pe margine, realizând ca un fel de „bordură” jur-împrejurul fiecăreia.
Înainte de a le băga la cuptor, acesta a mai adăugat deasupra niște cimbru proaspăt. Pe alte plăcinte, bucătarul a pus bucățele de brânză cu mucegai și le-a uns pe toate cu ou bătut și ulei de măsline.
Cuptorul trebuie dat la 200 de grade, plăcintele se bagă acolo și se lasă la copt timp de 30 de minute. La final, după ce se scot, se mai adaugă niște frunze de busuioc deasupra. Se pot servi alături de o salată proaspătă, recomandă juratul Chefi la Cuțite.