Rețeta magică a renumitului medic Dumitru Constantin Dulcan: „Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei să rezolvi ceva, să spui…”

08 sept. 2021
Rețeta magică a renumitului medic Dumitru Constantin Dulcan: „Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei să rezolvi ceva, să spui…”
Dumitru Constantin Dulcan

La 82 de ani, renumitul profesor și medic neurolog și neuropsihiatru, Dumitru Constantin Dulcan este în continuare foarte tânăr. Acesta a studiat întreaga lui viață cum funcționează Universul și cum putem atinge fericirea. Ce ne îmbolnăvește și ce ne face bine.

Unele dintre cele mai fascinante persoane din istoria României a fost părintele Arsenie Boca. Despre învățăturile acestuia s-au scris sute de cărți și mulți cercetători au încercat să-i înțeleagă harurile.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a încercat și el să explice fenomenele care se petreceau în jurul celebrului călugăr, care a ajutat milioane de români de-a lungul timpului.

„Din miliardele de oameni care populează pământul la ora actuală, doar câţiva au aceste haruri. Aceste abilităţi de a şti, cum ştia părintele Arsenie Boca, totul despre tine, înainte de a îi spune. De la nume şi istoria personală, la ce boli urmează să faci şi sfaturi cum pot fi prevenite.

Nu mai vorbim despre acel eveniment de teleportare la care Arsenie Boca asistă la înmormântarea mamei, fără să fie acolo în sine. Aceste performanţe pe mine ca om de cunoaştere ştiinţifică mă interesează să ştiu cum este posibil. Există o explicaţie a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divină în numele căreia a acţionat părintele Arsenie Boca şi alţii..

Este în acelaşi timp o confirmare a lucrurilor extraordinare care se spun despre Iisus Hristos. Toţi cei care trăiesc în dimensiunea divină cu emoţia, cu sufletul din punct de vedere ştiinţific…

Institutul din California spune textual că inima are în jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emoţie. Emoţia pleacă din inimă, este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Emoţia înseamnă în primul rând energie.

Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei, emoţia are nevoie la rândul ei de energia lucrurilor. Evident, energia pozitivă. Bucuria, iubirea, acea energie fantastică emanată de creier, care pur şi simplu devine realitate. Aceeaşi realitate pe care dacă noi, ceilalţi am fi ştiut să o trăim de aceeaşi manieră, probabil că ajungeam la performanţe apropiate de cele ale lui Arsenie Boca”, a explicat Dumitru Constantin Dulcan într-un interviu mai vechi.

Rugăciunea care trebuie rostită de 7 ori atunci când ne confruntăm cu un necaz

Recent el a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici și a dezvăluit unul din secretele sale foarte mari. Mai exact acela că ori de câte ori are un necaz, urmează un sfat dat de  părintele Arsenie Boca, și anume, să spună de 7 ori rugăciunea „Tatăl nostru”.

„Mă spovedesc frecvent. Când eram tânăr, n-o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că e o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că atunci când plec de la spovedanie parcă plutesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste.

Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de 7 ori ”Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe deget, de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți. Un profesor american spunea că în fiecare oră să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu.

Evitați toată viața tristețea! Necazurile înseamnă moarte, boala. Optimismul înseamnă viață. Dumnezeu nu ne vrea triști, ci ca El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare ca acolo, aproape de lumină. Asta înseamnă să speri, să nu disperi”, a mai spus profesorul Dulcan.

Experiment făcut în SUA. Oamenii s-au vindecat

Celebrul neurolog este convinsă că „rugăciunea poate schimba lucruri”, mai ales că acest lucru este dovedit și din punct de vedere științific. Practic marele profesor este printre puținii care a reușit să îmbine perfect știința cu credință și a împărtășit concluziile cu lumea întreagă. Este mereu bucuros să le spună și celorlalți ce a aflat el după atâția ani de studiu.

„Rugăciunea poate schimba lucruri. Mulți cred, și eu credeam la vremea când nu eram informat, că e o vorbă în vânt. Da, te aude! În America, în Anglia, când cineva din familie are o boală foarte gravă își adună toți membrii și se roagă cu toții.

Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine. S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficiență cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente!

Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Rugăciunea nu e cuvânt în vânt! Și să faci un om să râdă și să fie fericit, înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu. Și faceți oamenii fericiți, complimentați-i că așa triști pot fi fără probleme, dar lăudându-i le oferi ceva pozitiv”, a conchis marele medic.