Cel mai rafinat desert: budincă de dovlecei. Retea este simpla, dar are un ingredient secret

de:
25 iun. 2020
Cel mai rafinat desert: budincă de dovlecei. Retea este simpla, dar are un ingredient secret

Dovleceii sunt o sursă bogată de nutrienți, iar în combinație cu alte alimente, pot deveni una dintre cele mai gustoase mese. Iată rețeta pentru cea mai bună și sănătoasă bundincă de dovlecei. Gustul este unul rafinat și o poți prepara oricând dorești. 

Înainte de a te apuca de această rețetă, trebuie să știi că nu ai nevoie de foarte mult timp, deoarece va fi gata în doar 30 de minute. Secretul gustului savuros stă în roșiile mici pe care le adaugi în compoziție.

De ce ai nevoie?

  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 2-3 cepe medii
  • 4-5 dovlecei mai mici
  • 130 gr cascaval tare
  • 7-8 rosii mici
  • 4-5 oua
  • ulei
  • 350 gr carne tocata
  • 150 gr smantana
  • piper negru
  • sare

Cum se prepară?

Se toarna ceapa taiata marunt si prajeste in tigaie, impreuna cu pasta de rosii si carnea tocata, apoi se adauga sare si piper.

Spala dovleceii, da-i pe razatoarea mare, presara niste sare pe ei si lasa-i deoparte cateva minute, apoi stoarce-i bine.

Spala rosiile si taie-le rondele. Mixeaza smantana cu ouale si potriveste de sare. Unge cu putin ulei o tava de copt. Pune in tava jumatate din cantitatea de dovlecei, apoi carnea si restul de dovlecei.

Acopera cu rosiile rondele. Toarna ouale peste tot, presara cascavalul si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute.