Rețeta pentru cele mai fine Macarons! Sunt mai bune decât cele din comerț și se prepară rapid

de:
19 iun. 2020
Rețeta pentru cele mai fine Macarons! Sunt mai bune decât cele din comerț și se prepară rapid

Prăjiturile Macarons au luat cu asalt rafturile cofetăriilor în ultimii ani. Colorate, fine și delicioase, acestea sunt perfecte în cadrul unei aniversări, sau, de ce nu, în momentul în care ți-e poftă de ceva dulce. Nu trebuie să fii un cofetar cu experiență ca să încerci rețeta pentru Macarons.

În momentul în care te-ai hotărât și vrei să prepari acest desert în bucătăria ta, ține cont de faptul că rețeta este una simplă, iar timpul de preparare este de maxim 40 de minute.

De ce ai nevoie?

  • 70 g zahăr vanilat
  • 230 g zahăr pudră
  • 120 g făină de migdale
  • 2 g sare
  • colorant alimentar

Umplutura

  • 230 g smântână dulce pentru frișcă
  • 4 ouă
  • 260 g ciocolată neagră

Cum se prepară?

Preîncălzește cuptorul la 150 grade Celsius. Pune albușurile într-un bol mediu, spălat și uscat bine în prealabil. Pudrează zahărul vanilat printr-o sită, încet. Amestecă cu mixerul electric până în momentul în care compoziția devine atât de tare, încât nu curge dacă întorci bolul cu gura în jos. Continuă să mai amesteci pentru înca 1-2 minute.

Adaugă colorantul și mai amestecă circa 20-30 secunde. Într-un castronel separat, cerne prin sită făina de migdale, zahărul pudră și sarea – asta pentru că avețiai nevoie de o compoziție cât mai fină. Apoi, prin aceiași sită, presară pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecă încet cu o spatulă (de aproximativ 40-50 de ori) până amestecul devine mătăsos și vâscos.

Toară apoi toată compoziția într-un poș – fără să lași goluri de aer în el. Pune o hârtie de copt, care nu lipește pe o tavă. Cu poșul toarnă mixtura, la distanță de 2-3 cm, pentru că macarons-urile își vor mări diametrul.

În momentul în care torni compoziția, ai grijă să o faci cu fermitate. În acest fel vei putea preveni eventualele crăpături. Totul se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Ultimul pas este umplutura pentru macarons, care se realizează la fel de simplu.

Smântâna dulce se dă la fiert, se pune ciocolata în ea la topit și se amestecă încet, până se formează crema. Când se răcesc, și crema și macarons-urile, cu ajutorul unui poș se toarnă crema pe un macaron și se lipește, încet, de alt macaron.