Rețeta pentru clătitele de post. Sunt mai delicioase și sănătoase decât cele normale. Cum le prepari acasă

de:
23 mart. 2021
Rețeta pentru clătitele de post. Sunt mai delicioase și sănătoase decât cele normale. Cum le prepari acasă
Clătite de post

În perioada postului se întâmplă de multe ori să resimțim pofta de ceva dulce, însă câte din produsele de post din rafturile magazinelor sunt într-adevăr de post sau ne pot garanta acest lucru? Uneori cea mai bună soluție este să preparăm singuri acasă o rețetă delicioasă. 

Clătitele sunt unul dintre cele mai simple deserturi. Rețeta este simplă și se prepară în maxim zece minute. Rezultatul? Clătitele  ne satisfac pofta de dulce și le putem umple cu tot ce vrem noi, însă în perioada postului, trebuie să ne limităm doar la gem, sau unt de arahide.

Ingrediente pentru clătitele de post

Eu am descoperit laptele de soya cu aromă de vanilie și de cocos, care este o soluție bună atât pentru cafeaua de dimineață, cât și pentru anumite rețete, mai ales în perioada postului, așa că, în această rețetă, în loc de lapte normal, vom folosi un lapte vegetal.

Nu trebuie să te sperie neapărat ideea de lapte de soya. Cine a mai gustat aceste clătite știe foarte bine că rețeta de post este mai sănătoasă, dar și mai delicioasă decât cea normală, deci să nu te miri dacă o vei mai prepara și după această perioadă.

Pentru a prepara clătitele de post vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 ml lapte de soia ( aroma o alegi în funcție de preferințele tale)
  • 200g de făină simpă/ de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de ulei
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 3 linguri de zahăr brun
  • coajă rasă de lămâie și portocală( după preferințe).

Cum prepari clătitele de post

Dacă ai mai preparat clătite până acum, îți va fi la fel de simplu. Ai nevoie de un bol mare în care să adaugi treptat ingredientele. Asigură-te că ai o tigaie bună ca să folosești cât mai puțin ulei, iar clătitele să nu se lipească.

Aluatul trebuie amestecat bine, fie cu mixerul fie cu telul, până ce dispar toate gogoloașele de la făină. Tava se încinge și se tapetează cu ulei folosind un șervețel. Odată încinsă, focul se dă la mediu.

Pentru gramajele de mai sus, vor ieși aproximativ 15 clătite, însă depinde de cât de mari le vrei și de ce canitate pui în tigaie. Fiecare clătită trebuie prăjită măcar 1 minut și jumătate pe fiecare parte.

La final, le poți servi alături de unt de arahide sau gem, însă la cât de delicioase sunt, nu este exclus să le consumi simple, sau pudrate cu puțin zahăr.