Review. Care este cea mai bună și sănătoasă înghețată de pe piața din România la ora actuală

22 mai 2021
Review. Care este cea mai bună și sănătoasă înghețată de pe piața din România la ora actuală
Foto: Sara Dubler on Unsplash

Review. Deja temperaturile au crescut considerabil, iar dulcele preferat al românilor devina înghețata. Înainte de pandemie, consumul mediu pe cap de locuitor al acestui desert delicios era de peste 3 kg pe cap de locuitor, sub media europeană, însă în creștere accentuată față de anii precedenți.

Pentru că mă încadrez la categoria de persoane cu probleme digestive, îmi aleg cu mare grijă alimentele, mai ales că mă confrunt de ani buni și cu o intoleranță medie la lactoză. Cu cât un produs conține mai mulți aditivi și prafuri în loc de ingredientele normale, cu atât îmi face mai rău. Așa că organismul meu poate fi considerat un adevărat barometru când vine vorba de sănătatea alimentelor.

Cea mai bună și sănătoasă înghețată

Review. Și pentru că înghețata a fost dintotdeauna dulcele meu preferat, anul acesta m-am descis să încerc din nou să o testez. Mult timp mi-a făcut rău, așa că am fost nevoită să renunț complet la cel mai iubit desert. Și după un îndelung proces de evaluare și degustare, organismul meu a identificat singura înghețată de pe piață, care nu mi-a creat disconfort digestiv.

Haagen Dasz este probabil cea mai scumpă, o cutie de 400 mg costând aproximativ 33 de lei, dar și cea mai delicioasă. Am încercat mai multe sortimente și chair dacă conține și lapte (degresat) am tolerat-o, semn că proteinele nocive pentru mine nu se regăsesc și în acest produs.

Sortimentul meu preferat

Review. Haagen Dasz se găsește în majoritatea supermarketurilor, în diverse variante: cu ciocolată belgiană, cu vanilie, cu caramel și nuci de macadamia, cu unt de arahide, căpșuni…. și caramel sărat. Am lăsat la final acest sortiment pentru că este preferatul meu. Gustul este absolut delicios.

Așadar recomand Haagen Dasz. Chiar dacă este mai scumpă, este mult mai sănătoasă și mai delicioasă decât celelalte. Singura recomandare ar fi să nu mâncați direct din cutie pentru că nu vă veți putea opri. Puneți într-un bol o cantitate rezonabilă. Vine vara și înghețata îngrașă.

Și dacă ar fi să fac un top al înghețatelor, pe locul 2 aș situa Nirvana, care este aproape la fel de bună, dar o tolerez mai greu, iar pe locul 3, Top Gun la cornet.

Așadar sport la înghețată!