Review. Cum se aplică corect blush-ul sau fardul de obraz. Eu am încercat și iluminatorul Becca

20 aug. 2019
Review. Cum se aplică corect blush-ul sau fardul de obraz. Eu am încercat și iluminatorul Becca

Review. Fardul de obraz sau blush-ul cum îl numim noi, noua generație, este unul dintre produsele care ar fi bine să nu lipsească din trusa de machiaj. De ce? Răspunsul este foarte simplu, îți pune trăsăturile frumoase ale feței mult mai bine în evidență. Provocarea vine, însă atunci când trebuie să alegem culoarea corectă și mai ales aplicarea blush-ului cu pensula potrivită.

Eu nu o sa vorbesc astăzi despre culori pentru că nu sunt specialistă și nu aș ști ce să vă recomand, în schimb o să vă dau câteva ponturi, pe care mi le-a arătat și mie o specialistă în make up. În primul rând trebuie să alegeți pensula potrivită. Este preferabil ca ea să fie în unghi ascuțit pentru a merge direct pe conturul obrazului (vezi imagine). Puteți opta și pentru o pensulă normală și amplă, cu care se aplică pudra în general, dar riscați să pierdeți unghiul care vă avantajează. Multe doamne și domnișoare folosesc pensule foarte mari. Eu recomand unele mai rezonabile ca mărime dacă nu sunteți specialiste în machiaj.

Când aplicați fardul de obraz, mai întâi scuturați pensula sau atingeți puțin cu ea de mână pentru că riscați să puneți prea mult produs pe față și apoi să arătați ca la circ. Apoi mișcați pensula în mișcări circulare, de sus în jos. Trebuie să vă opriți cu pensula cam exact unde ar fi jumătatea ochiului.

Pentru a înțelege mai bine, vă recomand tutorialul de mai jos, care este foarte bun.

Cât de bun este iluminatorul Becca

Review iluminator Becca. Înainte să-l cumpăr am citit foarte multe review-uri și făcând o medie din online, am ajuns la concluzia că este cel mai bun de pe piață. De altfel, brandul este recunoscut pentru iluminatoarele care într-adevăr sunt diferite față de celalte. Ce vă pot spune este că sunt foarte sidefate. Deci atenție mare! Nu este nevoie de prea mult produs. Altfel la prima utilizare, am fost destul de dezamăgită pentru mi se părea mult prea închis și mă gândeam că am greșit total culoarea.

Apoi am mers la Sephora și o domnișoară drăguță de acolo mi-a arătat cum să-l folosesc, iar acum pot spune că sunt mulțumită de el, deși prețul este cam mare totuși, aproape 200 de lei.

Dacă optați pentru varianta bronze, cum am făcut eu, dacă puneți prea mult produs pe pensulă veți arăta ca și cum ați fi stat doi ani la plajă fără oprire, însă doar cu obrajii. Eu am experimentat deja asta, deci v-o spun din proprie experiență.

Este foarte important să utilizați produsul corect, dacă doriți să nu regretați că l-ați cumpărat. Sunt multe culori disponibile și aveți două variante, fie cumpărați o culoare deschisă pentru a-l aplica peste blush să vă mai lumineze față, fie luați o culoare mai închisă (cazul meu) pentru a-l folosi pe post de blush. Însă simt nevoia să repet, atenție cât produs puneți pe pensulă pentru că vă poate strica tot machiajul.

Dacă aveți un buget considerabil pe care să-l alocați pentru cosmetice, iluminatorul Becca merită banii pentru că este un produs bun și eficient. Însă dacă nu sunteți dispus să alocați mulți bani pentru farduri și aveți de ales, atunci mergeți mai degrabă pe un blush clasic. Riscați mai puțin. Becca e destul de pretențios și dacă nu știi să-l utilizezi, nu vei fi mulțumit de produs.