Review. Moeciu de Sus: unde te poți caza bine și cum vă petreceți timpul în acest loc de basm

31 aug. 2019
Review. Moeciu de Sus: unde te poți caza bine și cum vă petreceți timpul în acest loc de basm

Review Moeciu de Sus. La invitația OMV Petrom am mers în Țara lui Andrei, în Tabăra Meseriașilor, care anul acesta s-a desfășurat la Moeciu de Sus, un sat – stațiune aflat la aproximativ 40 de kilometri de Brașov. Pentru a nu pierde ore întregi în trafic și a nu mă încărca inutil cu energie negativă și nervi, am ales să iau trenul până la Brașov. Am mers cu CFR  dus – întors și m-a costat aproximativ 90 de lei.

Pentru a mă asigura că prind loc pe scaun, am cumpărat biletele cu o săptămână înainte. Spre surprinderea mea, trenul era destul de curat, aer condiționat, a venit și plecat la timp – în două cuvinte, condiții decente. Ajunsă la Brașov, am fost așteptată de un voluntar simpatic din tabără, Alex și am mers împreună la Moeciu. Pentru că era joi, drumul a durat mai puțin de o oră, însă duminică, la întoarcere, a depășit două ore. De ani buni, se circulă pe o singură bandă de mers și se crează o aglomerație infernală. De ce durează atât de mult? Pentru că trăim în România, țara în care culegeam ce-am sădit sau ce-am votat.

Review Complex Crăiasa Munților. La Moeciu de Sus am fost cazată într-un complex foarte drăguț, Crăiasa Munților, care de fapt reprezintă un grup de mai multe vile. Camerele sunt foarte curate, suficient de spațioase, wifi, aer… de afară, căldură la nevoie… pentru că trebuie să știți că seara la Moeciu chiar este răcoare, așa că nu plecați la drum fără haine groase. În curtea foarte spațioasă sunt leagăne, loc de joacă pentru copii mai mari sau mai mici și un restaurant care-ți oferă mâncare proaspătă și variată.

Ce puteți face la Moeciu

Camerele au și balcone, de unde dimineața puteți admira peisaje de basm. Pur și simplu vă veți simți într-o altă lume și cu siguranță veți reuși să vă odihniți și să vă încărcați cu energie pozitivă de la atât de mult verde și aer curat.

Ca preț, am înțeles că ar fi între 100 și 200 de lei pe noapte pe cameră, depinde de momentul rezervării. Însă complexul este închiriat mare parte din vară pentru că cei de la OMV organizează aici Tabăra Meseriașilor. În zonă sunt multe pensiuni drăguțe, unde puteți sta. Toate arată foarte bine, sunt renovate, oamenii sunt primitori, iar condițiile bune.

Moeciu este locul perfect pentru odihnă. Puteți admira peisajele minunate, vă puteți bucura de liniște și aer curat, dar nu prea veți avea pe unde să vă plimbați. Dacă veniți în weekend, strada se cam umple de mașini și nu prea o să vă încânte să mergeți pe drumul plin de claxoane. Nu există trotoare, deci nu veți putea merge decât pe unde merg și mașinile. În schimb, sunt anumite drumuri care vă pot duce spre munte și de acolo puteți avea parte de o mică aventură montană.

Oricum dacă doriți senzații tari și nu odihnă, pace, liniște și distracție cu prietenii cu care veniți în vacanță, nu mergeți la Moeciu pentru că aici este vorba mai degrabă despre zen.

Despre cât de frumos a fost în Țara lui Andrei puteți citi AICI.