Scandal imens! Norvegia umilește copiii români prezenți la meciul naționalei! Ce acuzații grave le sunt aduse acestora de către suporterii nordici

16 oct. 2019
Scandal imens! Norvegia umilește copiii români prezenți la meciul naționalei! Ce acuzații grave le sunt aduse acestora de către suporterii nordici
Romania - Spania 1-2, preliminarii EURO 2020, Stadion Arena Nationala, Bucuresti, 05.09.2019, Foto : Cristi Preda

Este scandal fără precedent în fotbal. România și Norvegia au ajuns la cuțite, după ce suporterii nordici, dar și antrenorul naționalei țării respective au adus acuzații grave la adresa celor 30.000 de copii români prezenți la meciul care s-a desfășurat pe Arena Națională.

Scorul a fost 1-1, ceea ce i-a supărat și mai tare pe norvegienii siguri de victorie. Aceștia au fost deosebit de nemulțumiți că, deși România avea terenul suspendat din cauza manifestărilor xenofobe, în tribunele Arenei Naționale le-a fost permis accesul copiilor. Mai mult de atât, nordicii susțin că cei 200 de fani veniți la București să susțină echipa națională au fost agresați.

„Am fost hărțuiți în permanență de toți copiii de pe străzile din apropierea stadionului, înainte de meci, dar și de adulții care îi însoțeau”, a declarat un suporter pentru celebra publicație norvegiană Dagbladet, citat de DigiSport.

Antrenorul nordicilor șochează

Joar Hansen, antrenorul secund al nordicilor, și-a manifestat și el nemulțumirea cu privire la prezența micuților în tribunele Arenei Naționale.

„Este o glumă a UEFA! Nu înţeleg cum este posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuia să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie”, a declarat Hansen, potrivit cotidianului Dagbladet.

„Au pus copii şi adulţi în tribune. Este o sancţiune zero! Este o mare glumă. Este uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. Este o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta, ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri câțiva ani”, a concluzionat Hansen.

Răzvan Burleanu intervine

Nici Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal nu a rămas dator și a venit și el cu o reacție pe măsură.

„Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noștri, de aceea, practic, vom și informa delegatul UEFA, de această declarație. Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român este unul rasist sau xenofob. Confundă țările, probabil”, spune Răzvan Burleanu, președinte FRF.