Românca celebră care a ajuns mai bogată decât Ion Țiriac! Și-a vândut afacerea către Sephora cu un miliard de dolari! Povestea ei de succes

10 sept. 2019
Românca celebră care a ajuns mai bogată decât Ion Țiriac! Și-a vândut afacerea către Sephora cu un miliard de dolari! Povestea ei de succes

În anul 1989 fugea din România comunistă pentru a gusta din visul american. Imediat ce a aterizat la Los Angeles s-a și angajat ca estetician la un salon de înfrumusețare. Inteligentă și abilă, Anastasia Soare a găsit formula magică a sprâncenelor și astfel a atins culmile succesului. Ea a ajuns astfel să se ocupe personal de celebrități ca Jennifer Lopez, Michelle Obama sau Madonna.

După un an și jumătate de lucru intens la salon, românca închiriază o cameră într-un salon din Beverly Hills și începe ușor ușpr să-și clădească propria afacere. Curajoasă, a decis să riște și a luat un împrumut bancar pentru ca în anul 1997 să-și poată lansa brandul Anastasia Beverly Hills.

Imperiul Anastasiei Soare însumează 3.000 de saloane de înfrumusețare, răspândite în toată lumea, în care se vând cele peste 480 de produse care îi poartă semnătura.

Tranzacția Sephora i-a dublat averea

Astăzi ea are 60 de ani, iar Revista Forbes îi estima averea, obținută din make up și cosmetice la 2 miliarde de dolari. După 20 de ani de muncă, Anastasia Soare a reușit să o dubleze dintr-o singură tranzacție. Aceasta și-a vândut 49% din companie către brandul Sephora, cu care colabora de câțiva ani și care îi comercializa produsele cosmetice.

Acest lucru s-a întâmplat după ce în urmă cu jumătate de an românca încheia un parteneriat cu un fond de investiții, care, la schimbul unui pachet de acțiuni, îi asigura intrarea pe piața din Asia și Europa. „Într-adevăr, am încheiat un parteneriat pentru un pachet minoritar cu fondul TPG (Texas Pacific Group), care îmi va permite extinderea în Asia și Europa și întărirea poziției online”, a spunea Anastasia Soare pentru ELLE România.

După cele două tranzacții de top, cea cu fondul de investiții și cea cu lanțul de magazine Sephora, se spune că Anastasia Soare este cea mai bogată româncă, devansându-i pe Ion Țiriac sau Zoltan Teszari. Averea ei este estimatp acum la peste 5 miliarde de dolari.