România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

25 sept. 2021
România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

România este în stare de șoc. Un milionar celebru a fost găsit mort în locuința sa în urmă cu câteva zile. Acesta s-a sinucis, împușcându-se cu un pistol în gură. Cu puțin timp înainte de a recurge la acest gest necugetat, el mersese să-și vadă părinții probabil pentru a-și lua rămas bun de la ei.

Gabriel Valentin Mager  era un art dealer foarte cunoscut, iar motivul pentru care ar fi ajuns să-și pună capăt zilelor ar fi fost banii și teama de închisoare. Jurnaliștii de la GÂNDUL citează surse care susțin ca acesta suferea de depresie și că asupra lui suspiciuni că ar fi comercializat o serie de falsuri ale unor opere ”semnate” de artiști de renume mondial.

Piesele pe care le-a vândut el ar fi ajuns în colecții private după ce ar fi fost vândute prin intermediul unei celebre case de licitații.

Conform surselor judiciare, Mager și-a vizitat dumincă mama și tatăl. Era vizibil supărat și foarte puțin comunicativ. După mai multe ore petrecute cu părinții, a mers la apartamentul său din Șoseaua Panduri. Și probabil atunci s-a și sincis.

Nu a mai răspuns nimănui la telefon, iar părinții au intrat în panică. Luni l-au descoperit mort,  într-o baltă de sânge, după ce se împușcase în gură.

Ce scria în biletul de adio

Pe masă, au găsit un bilet în care erau lăsate mai multe instrucțiuni legate de transferul unor sume de bani aflate într-un cont bancar. Pe rețelele de socializare, analizându-i conturile, totul părea în regulă.

Apărea ca un bărbat fericit alături de soția lui, o frumoasă indoneziană, cu care are doi copii. De altfel, în vară postase mai multe fotografii din Indonezia, unde o însoțise pe aceasta.

Sursele citate au declarat, pentru GÂNDUL, că bărbatul s-a siuncis cu un pistol militar Beretta Pietro, de calibru 7,65 milimetri, pentru care nu deținea autorizație. Tocmai de aceea, în paralel, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili proveniența armei respective.

Ca o coincidență, cu cinci zile înainte ca celebrul dealer de artă să se sinucidă, o echipă de polițiști belgieni a venit în România pentru recuperarea unor opere de artă furate dintr-un seif și localizate la București.

Ca urmare, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, care a avut loc la o adresă din Sectorul 1, unde ar funcționa biroul unui avocat. Potrivit autorităților, tablourile au fost furate de pe teritoriul Regatului Belgiei, în luna martie a acestui an, prejudiciul fiind estimat la 160.000 de euro.