S-a descoperit al doilea dosar al lui Florin Cîțu în SUA. De ce este acuzat premierul în acesta

15 aug. 2021
S-a descoperit al doilea dosar al lui Florin Cîțu în SUA. De ce este acuzat premierul în acesta

S-a deschis cutia Pandorei. Problemele lui Florin Cîțu nu se mai termină. După ce au apărut în presă informații despre arestarea acestuia în SUA din cauză că a condus beat, acum apare un nou dosar.

Cei de la Aleph News și Mediafax au obținut date despre ceea ce s-a întâmplat în anul 2008. Mai exact, documentele care au intrat în posesia jurnaliștilor arată că  în anul respectiv Florin Cîţu a fost dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Trebuie precizat că este vorba despre un dosar civil și nu penal.

Florin Cîțu, căutat de autoritățile americane

Acesta a fost căutat de autoritățule americane timp de șase luni de zile pentru a-și achita credirul. L-au cercetat inclusiv în sistemul de evidență a alegătorilor, dar fără succes. Apoi au angajat și un investigator profesionist să îl găsească pe Florin Cîțu, dar tot nu s-a ajuns la un final fericit în această poveste.

Sau a fost bine pentru premier. Pentru că în anul 2009, el se afla deja în România și era director la ING Bank. Astfel că instanța închide dosarul la început de 2009.

Conform CV-ului, postat pe site-ul Guvernului, aflăm că în perioada desfăşurării acestor evenimente în instanţa americană (21 iulie 2008 – 24 februarie 2009) Florin Cîţu lucra în sistemul bancar românesc şi era director Pieţe Financiare în cadrul Departamentului Pieţe Financiare al ING Bank România.

Ce joburi a mai avut Florin Cîțu

Florin Vasile Cîţu era responsabil cu „rezultatele financiare pentru departamentele de arbitraj pe rata dobânzii şi rata de schimb, cu administrarea lichidităţii băncii, cu rezultatele departamentelor de vânzare a produselor financiare către clienţii companii mari, mici şi mijlocii şi cu departamentul de cercetare.”

După plecarea sa din SUA din 2002 şi până în 2008, Florin Cîţu îşi luase diplomă de la Center for Financial Studies din Frankfurt, lucrase ca economist la Banca Naţională a Noii Zeelande, fusese economist la Banca Europeană de Investiţii – Luxembourg şi economist/ consultant pentru companii private din sistemul financiar bancar, se mai arată în CV-ul său.