S-a găsit vaccinul pentru coronavirus?! Anunțul care poate schimba cursul vieții. Cercetătorii francezi au dezvăluit totul

19 mart. 2020
S-a găsit vaccinul pentru coronavirus?! Anunțul care poate schimba cursul vieții. Cercetătorii francezi au dezvăluit totul

Pandemia de coronavirus a bulversat pur și simplu o lume întreagă. De la începutul acestui an am avut parte de mii de victime și mult mai multe infectări. Acum, francezii par să vină cu vetea așteptată de toată planeta.

Vaccin pentru coronavirus

Francezii spun că este posibil să fi găsit vaccinul pentru coronavirus. Este anunțul care poate schimba cursul vieții.

Vorbim despre plaquenil, un medicament împotriva malariei, care poate trata pacienţi cu COVID-19, în urma efectuării unor teste considerate „promiţătoare”.

Laboratorul francez Sanofi vrea să ofere autorităţilor milioane de doze de Plaquenil. „Sanofi se angajează să pună tratamentul la dispoziţia Franţei şi să ofere câteva milioane de doze care ar putea permite tratarea a 300.000 de pacienţi”, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al laboratorului, conform lefigaro.fr.

Conform studiului profesorului Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar din Marsilia, pe 24 de pacienţi purtători ai coronavirusului, la şase zile de la începerea administrării Plaquenil, virusul dispăruse la trei sferturi dintre persoanele tratate.

Purtătoarea de cuvânt a Guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a declarat anterior că aceste studii clinice sunt promiţătoare şi vor fi extinse la un număr mai mare de pacienţi.