Schimbare uriașă pentru cei care au card la bancă! E o lovitură fără precedent. Senatorii au decis

10 iun. 2020
Schimbare uriașă pentru cei care au card la bancă! E o lovitură fără precedent. Senatorii au decis

Schimbare uriașă pentru toți cei care au card la bancă. Este o lovitură fără preceden. Senatorii au luat o decizie foarte importantă, chiar astăzi.

Ceea ce spunea Florin Cîțu a devenit istorie. Veți rămâne, în continuare, cu cardul blocat. Sunt vizați românii care au probleme cu ANAF, mai exact, cei care au popriri pe cont.

Recent, ministrul interimar al Finanțelor a declarat că popririle vor fi ridicate la foc automat, în maxim o oră.

Senatul a decis

Senatorii au eliminat această obligație a ANAF. Astăzi, legea a fost modificată, după ce, pe 3 februarie, Guvernul Orban a dar Ordonanță de Urgență pentru ca popririle pe conturile bancare sunt ridicate imediat după plata datoriilor.

„Avem deja pregătită documentaţia, este o modificare de cod de procedură fiscală. Softul este gata în ANAF, în ceea ce priveşte popririle. Va fi un soft foarte simplu, în care anunţă şi angajatorul şi banca, banii vor fi luaţi într-o anumită ordine dintr-un cont şi nu vor mai fi toate conturile blocate şi se ridică automat poprirea.

Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat în a mă asigura că după ce s-a plătit datoria să nu mai rămână conturile poprite, să nu trebuiască să anunţi toate băncile. Să fie totul mai simplu: s-a plătit datoria, se ridică poprirea de pe cont”, a declarat Florin Cîţu.

Soft-ul era gata

„Dacă nu mâine, săptămâna viitoare. Va include aceste modificări de cod de procedură fiscală. Softul este gata. Ar trebui să fie cât mai rapid posibil”, a menţionat el.

Ministrul vrea informatizarea ANAF

„În acest mandat vreau informatizarea ANAF. Sunt sigur că va rezolva mai multe probleme dintr-o dată: problema cu personalul, problema cu evaziunea fiscală, problema cu relaţia cu contribuabilul. Informatizarea este soluţia pe care o văd astăzi câştigătoare din mai multe probleme. După aceea vom avea timp să discutăm despre soluţii fiscale.

Dar în ultimii ani au crescut au scăzut impozitele colectarea tot pe la 25-26% din PIB a rămas. Dar ne-am uitat în alte ţări unde este clar că informatizarea a adus instant creştere cu 30-40% a veniturilor sau eliminarea evaziunii fiscale”, a explicat ministrul.