Schimbarea bruscă a vremii, pericol pentru sănătate! Pot apărea probleme grave: Ce ne sfătuiesc medicii

05 oct. 2019
Schimbarea bruscă a vremii, pericol pentru sănătate! Pot apărea probleme grave: Ce ne sfătuiesc medicii
Senzația de frig poate fi rezultatul unei afecțiuni

După o vară caniculară, vremea s-a schimbat radical în ultimele trei zile. De la peste 30 de grade, am ajuns la 10, ceea ce este foarte periculos pentru corpul uman. Pot apărea probleme grave de sănătate. Medicii trag un semnal de alarmă.

Medicii spun că schimbările bruşte de vreme pot să ne afecteze foarte mult pentru că organismul face eforturi uriaşe să se adapteze.

Sfaturile medicilor pentru a scăpa de probleme

Deși suntem abia la începutul lui octombrie, atmosfera este de final de noiembrie. În București sunt 10 grade Celsius și plouă, însă frig și urât este în majoritatea zonelor din țară, iar la munte a și nins. Pare că nu mai avem 4 anotimpuri şi intrăm din vară direct în sezonul rece. Și în Moldova sa răcit serios, iar oamenii au resimțit din plin schimbarea de temperatură.

Medicii spun că organismul are nevoie de adaptare, iar cei care au afecţiuni cronice trebuie să fie precauţi în această perioadă. “Creşte numărul de sindroame vertiginoase, numărul de accidente vasculare cerebrale, iar pe de altă parte nici cei cu patologie cardiovasculară nu scapă de aceste şocuri termice. Există riscul de infarct miocardic acut”, spune Tudor Ciuhodaru, medic urgenţe.

Se recomandă administrarea vaccinului antigripal, înainte să crească numărul de afecţiuni respiratorii. “Odată ce administrăm un vaccin, apărarea nu apare imediat, apare cam la 14, 21 de zile şi în aceste condiţii este bine ca până la sărbătorile e iarnă, dacă facem accest vaccin acum, vom fi şi protejaţi.
În acest sezon rece în România este disponibil vaccinul tetravalent, cu 4 tulpini de virus. Copiii, bătrânii şi persoanele cu afecţiuni cronice au prioritate la vaccinare gratuită”, spune Carmen Dorobăţ, manager Spital Boli Infecţioase Iași, conform Digi24.