Scumpirile care vă vor goli buzunarele! Ce facturi sar în aer: Toți românii vor fi afectați

07 sept. 2019
Scumpirile care vă vor goli buzunarele! Ce facturi sar în aer: Toți românii vor fi afectați

Probleme mari pentru toți românii. Urmează noi scumpiri care vă vor goli practic buzunarele. Facturile care trebuie achitate de toată lumea vor sări în aer. Ne aflăm aproape de un nou record istoric negativ. Totul s-a aflat acum.   

Prețul energiei electrice de pe bursă a fost aproape de un nou record istoric. A atins valori maxime de 655 de lei pe MWh, foarte apropiate de recordul absolut, importurile fiind în jur de 1.200 de MW, potrivit datelor OPCOM şi Transelectrica.

Astfel, preţul mediu al energiei cu livrare este de 505 lei pe MWh, iar cel maxim de 655 de lei pe MWh, cu o medie în orele de vârf de 622 de lei.

Aproape de un record istoric

Recordul istoric pe piaţa spot a fost atins pe 1 februarie 2017, în mijlocul unei perioade extrem de geroase, care a dus la un consum uriaş. Atunci, preţul mediu al zilei a fost de 486 de lei pe MWh, preţul maxim de 680 de lei pe MWh, iar media în orele de vârf a fost 633 de lei, potrivit arhivei OPCOM.

Țara noastră traversează o perioadă caniculară, cu producţie mică de energie hidro şi eoliană, care sunt cele mai ieftine.

România, țara cu cele mai mari prețuri

Transelectrica  a anunțat că, la nivelul întregii țări, consumul a fost de 7.410 MW, producţia de 6.219 MW, restul de 1.190 MW fiind importuri.

Preţurile din România, 106,9 euro pe MWh în medie, sunt şi cele mai mari din regiune, de peste două ori mai mari decât cea mai ieftină piaţă, respectiv Cehia cu 46 de euro pe MWh.