Se fac angajări la SIE. Ce posturi sunt scoase la concurs și ce salarii primesc viitorii angajați

de:
12 mart. 2021
Se fac angajări la SIE. Ce posturi sunt scoase la concurs și ce salarii primesc viitorii angajați

Românii care își caută de muncă în pandemie au mare noroc. Serviciul de Informații Externe face angajări în plină criză sanitară. Cine se poate angaja? Ei bine, există mai multe posturi disponibile, dar și o serie de cerințe care trebuie respectate de viitorii candidați.

Posturile scoase la bătaie de SIE oferă un orizont larg. Ele sunt de: ofițeri operativi, specialiști în analiză strategică, specialiști în domeniile IT, limbi străine, financiar, juridic, resurse umane, psihologie, medical și agenți de protecție.

Cerințele pentru posturile SIE

Am aflat care sunt posturile oferite, iar acum probabil vă întrebați ce studii trebuie să aibă candidatul pentru a putea ocupa unul din ele. Surprinzător este faptul că, pot fi angajate atât persoane cu studii superioare, cât și persoane cu studii medii.

Astfel, dacă vrei să obți un job în domeniul operativ, va trebui să fi abscolvent cu dipomă de licență, sau cu alte cuvinte, să termini o facultate acreditată. Există și o limită de vârstă, de 35 de ani și mai mult de atât, candidatul trebuie să fi einteligent, să aibă cultură generală și de asemenea, abilități de comunicare. Va fi nevoie și de disponiblitatea sa de a lucra în stărinătate.

Aceleași criterii sunt valabile și în rândul celor care vor să se angajeze în analiză strategică. Trecem acum la specializări. Dacă vrei să fi specialist IT, financiar, juridic, psiholog sau medical, trebuie să ai de asemenea diplomă de licență de la o facultate acreditată. Aici limit de vârstă se micșorează puțin și este de 30 de ani.

Care sunt salariile disponibile

După ce am aflat care sunt posturile disponibile și de ce documente avem nevoie, trecem la cel mai important factor decisiv: salariul. Cei care și-au ales deja un post trebuie să știe că salariile nu sunt prea generoase în prima perioadă.

Conform informațiilor publicate, salariul mediu net al ofiţerilor SIE este de aproximativ 3.000 de lei. Totuși, acest job vine cu o serie de beneficii de care mulți s-ar bucura. Printre acestea se numără asistenţă medicală, medicamente, uneori locuinţa de serviciu, concedii şi scutiri medicale plătite.

Pe lângă acestea, legea mai spune că toate cadrele medicale care se află în activitate au dreptul la solda lunară, compusă din solda de grad, solda de funcţie, gradaţii şi indemnizaţii, dar și sporuri.

Mai adăugăm și reduceri sau scutiri la impozitul de venit, dar și alte drepturi, așa că dacă te-ai hotărât tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul instituției.