Se închide Dedeman în România? Patronii, frații Pavăl, decizie neașteptată. Nu vor să se răzgândească

de:
27 mart. 2023
Se închide Dedeman în România? Patronii, frații Pavăl, decizie neașteptată. Nu vor să se răzgândească

Frații Dedeman nu par că au fost afectați de criza economică care a făcut ravagii în Europa, ci din contră, au planuri ambițioase în România când vine vorba de investiții.

De această dată, la mijloc este suma de 22 de milioane de lei, iar planurile fraților Pavăl sunt unele destul de mari, după cum arată informațiile făcute publice de Ziarul Financiar.

Știm prea bine că frații Dedeman au investit în imobiliare, fabrici, iar numărul magazinelor Dedeman a tot crescut la nivel național. Iată că de această dată, cei doi antreprenori vor să treacă la un alt nivel. Mulți s-au întrebat dacă vor lăsa în plan secundar Dedeman și dacă vor închide din magazine. Doar că momentan apar doar știri prin care suntem anunțați că se extind.

Sursa citată notează că Pavăl Holding, vechiul de investiţii financiare controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman, are în plan să achiziționeze 5% din producătorul de cărămizi Cemacon (CEON).

Deși pare un procent mic, acesta este, de fapt, singurul procent care mai este disponibil al liber la tranzacționare. Planurile celor doi frați ar fi ca începând cu data de 9 martie și până pe 22 martie, achiziția să fie deja finalizată, notează Ziarul Financiar.

Frații Dedeman se pregătesc să dea marea lovitură

De asemenea, sursa citată menționează și că după încheierea operațiunii sunt șanse mari ca Cemacon să se delisteze. Ce preț are deci tranzacția și cât sunt dispuși să plătească frații Dedeman?

Pentru cele 46 de milioane de acţiuni, frații Pavăl au propus un preț de 0,48 lei pe unitate. După un calcul simplu, tranzacția se va ridica la 22 de milioane de lei, iar intermediarul ofertei este Estinvest. Trebuie amintit și că prin Paval Holding şi PIF Industrial, fraţii Pavăl au 95% din Cemacon, companie cu o capitalizare de 453 milioane de lei.

Și cum au mers lucrurile în companie în ultimul an? ZF notează că în ultimele 12 luni acţiunile CEON au plus 5,5% pe tranzacţii de 4 milioane de lei. În același timp, ompania a raportat afaceri de 221 milioane de lei, dar şi un profit net de 70 mil. lei în 2022.​