Se introduce o nouă taxă! Lovitură pentru milioane de români: Un aliment de bază va fi supraimpozitat

18 sept. 2019
Se introduce o nouă taxă! Lovitură pentru milioane de români: Un aliment de bază va fi supraimpozitat

Lovitură extrem de dură pentru milioane de români. Se introduce o nouă taxă pe un aliment de bază consumat de aproape toată lumea.

Specialiștii se gândesc să pună o taxă pe un aliment extrem de folosit în bucătăria de la noi.

Vor să taxeze carnea roșie

Carnea roșie ar putea să fie taxată. Specialiștii spun că o taxă asemănătoare cu cea pusă pe produse ca băuturile și alimentele cu zahăr și tutun ar putea fi aplicată și în acest caz.

Ce este carnea roșie

Carnea roșie este carnea de vită, carnea de porc, carnea de miel, carnea de capră, care provin de la animale domestice, inclusiv cea conținută în produsele alimentare prelucrate și în majoritatea burgerilor de vită.

Într-un raport al celor de la Fitch Solution se indică că o astfel de taxă ar putea fi impusă la nivel global din cauza problemelor de mediu și de sănătate.

Carnea roșie este asociată riscului crescut de cancer, afecțiuni ale inimii, accidente vasculare cerebrale și diabet, Introducerea acestei taxe pe carnea roșie ar reduce consumul la nivel mondial și ar preveni astfel aproape 6.000 de decese pe an și ar putea economisi aproape 850 de milioane de dolari în costurile de asistență medicală, potrivit Universității Oxford, anunță capital.ro.