Se mai maresc pensiile? Anuntul lui Marius Budai creaza panica

20 oct. 2019
Se mai maresc pensiile? Anuntul lui Marius Budai creaza panica

Este șoc total pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu pensiile după căderea Guvernului? Este întrebarea pe care și-o pun toți pensionarii. Ultimul anunț aduce panica printre cei vârstnici.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat la România TV că speră ca guvernarea liberală să aplice în continuare creşterile prevăzute Legea Pensiilor.

Pensiile românilor ar putea fi înghețate

Pensiile românilor ar putea fi înghețate. Măririle prevăute pentru ianuarie 2020 ar putea să nu se mai facă. „Am aflat de la un coleg liberal că un program de guvernare înseamnă se încearcă, nu am auzit în viaţa mea aşa ceva. (Cei de la PNL n.r) nu au de făcut modificări, trebuie să respecte bugetul, pe 2020 trebuie să aibă ştiinţa ca legea să fie respectată şi măririle de pensii să fie respectate… De la 1 septembrie trebuia date măririle pt profesori. Dar acum am o dilemă: timp de trei ani ni s-a zis zilnic că nu avem bani, din 2017 până acum. Cum au dat jos Guvernul, dintr-o dată sunt bani, când minţim? Ieri sau azi?(…) Nu pot să uit că i-au panicat pe pensionari, am fost prin ţară, am vorbit cu mii de pensionari, oameni din ţară cu lacrimi în ochi, să fac apel public, să nu-i mai panicheze”, a declarat Marius Budăi.

Întrebat dacă vor mai avea loc măririle prevăzute de la 1 ianuarie 2020, Budăi nu a putut confirma nimic. „Nu pot să mă pronunţ, nu vreau să le dau speranţe sau să-i panichez, trebuie să vedem aceste lucruri asumate de colegii din PNL, nu am să-mi permit să-i panichez pe părinţii şi bunicii noştri”, a spus Budăi.

Potrivit Legii pensiilor, de la 1 ianuarie 2020, punctul de pensie ar urma să crească la 1.774 de lei. Impactul va fi în acest an de 8,4 miliarde de lei, iar în anul 2022 (pentru că creşterile de pensii sunt programate să continue) va ajunge la 81 de miliarde de lei.

Klaus Iohannis garantează că nu vor fi tăieri

Deşi liderii PSD au susţinut că odată cu venirea PNL la guvernare, pensiile nu vor mai creşte din 2020, preşedintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe români că „nu vor fi tăieri de salarii și pensii”.
„Aici vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.