Se majorează pensiile pentru mii de români! Cine va primi mai mulți bani de anul viitor

27 oct. 2019
Se majorează pensiile pentru mii de români! Cine va primi mai mulți bani de anul viitor

Se majorează pensiile pentru mii de români. Marele anunț a fost făcut chiar de fostul Executiv. Este ultima decizie pe care Guvernul Dăncilă a luat-o. Acest tip de pensie se va indexa cu 4,6% de la începutul anului viitor.

Este vorba despre pensiile militare. Secretarul general al Executivului, Toni Greblă a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu delegația Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

S-a decis modificarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor. Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al PSD, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Ce se va întâmpla cu pensiile militare în urma schimbării Guvernului?

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această lege în contextul schimbării Executivului. Secretarul de stat din Ministerul Apărării Naționale, Mihai Dan Chirică, a declarat că inițiativa legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanții sindicatelor din domeniu, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea proiectului.

De asemenea, acesta a precizat că se pregătește indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor.