Se modifică Legea Pensiilor! Cine va ieși cu 20 de ani mai devreme la pensie

07 oct. 2019
Se modifică Legea Pensiilor! Cine va ieși cu 20 de ani mai devreme la pensie

Se modifică Legea Pensiilor. Este o veste incredibilă pentru foarte mulți români care lucrează în condiții grele de muncă. Aceștia vor putea ieși mult mai devreme la pensie, cu o singură condiție.

Totul este prevăzut într-un proiect de Ordonanță de Urgență ce schimbă radical noua Lege a Pensiilor. Sunt vizați românii care lucrează în subteran.

Potrivit proiectului, toți cie care au lucrat în activități miniere, în subteran, în cadrul unităților de prospecțiuni și explorări geologice, vor beneficia de o reducere consistentă a vârstei de pensionare.

Vorbim despre o reducere de 20 de ani. Pentru a beneficia. muncitorii trebuie să îndeplinească o condiție majoră. Trebuie să aibă cel puțin 45 de ani și să fi îndeplinit un stagiu de cotizare de 20 de ani.

În acest caz, pentru stagiul de 20 ani se va lua în calcul activitatea în subteran cel puțin 50% din timpul normal de muncă.

Măsura vine pentru a corecta inechitățile din sistem, având în vedere că pentru aceeași activitate s-au luat în calcul stagii de cotizare diferite.

Pentru ca Legea să fie modificată, OUG trebuie adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.