Se schimbă formula de calcul a pensiilor! Care va fi cea mai mică pensie

15 oct. 2019
Se schimbă formula de calcul a pensiilor! Care va fi cea mai mică pensie

Se schimbă formula de calcul a pensiilor, în contextul noii Legi a pensiilor. Până în anul 2021, legea se va aplica în mod etapizat și va aduce schimbări uriașe.

PSD a promis majorări de pensii în urma reclaculării. Punctul de pensie a fost majorat luna trecută și urmează să fie majorat și anul viitor. Până în 2020, acesta va ajunge la 1 775 de lei.

Rămâne de văzut dacă noua guvernare va susține în continuare creșterea pensiilor. Viorica Dăncilă a declarat că PSD nu va vota noul Guvern dacă acesta va propune tăieri de pensii și salarii.

„Legat de guvernul care va veni, foarte bine, să vedem în primul rând programul de guvernare, că dincolo de componenţa Cabinetului este important să vedem ceea ce vor să facă pentru oameni. Pentru că dacă vin cu tăieri de pensii şi salarii, dacă vin cu oprirea programelor pentru primari, dacă vin cu lucruri care nu se pliază pe realitatea din România, cu siguranţă PSD nu va participa la vot. Mai mult decât atât, s-au unit toate partidele ca să dea jos PSD, să se reunească şi acum ca să îşi voteze guvernul”, a spus Dăncilă la România Tv, întrebată dacă PSD va susţine sau nu în Parlament noul guvern.

Nicio pensie nu va scădea!

Nu vor fi pensii mai mici după recalculare. Potrivit legii, nicio pensie nu va fi mai mică de 45% din salariul minim brut din 2021.