Se schimbă harta lumii! Ce stat își va muta capitala

16 aug. 2019
Se schimbă harta lumii! Ce stat își va muta capitala

Se schimbă harta lumii. Un alt stat își va muta capitala. Președintele țării a făcut o cerere oficială în timpul unui discurs despre starea națiunii, în Parlament. Este o schimbare ce a fost discutată foarte mult în ultima vreme.

Jakarta, capitala Indoneziei, ar putea fi mutată insula Borneo, în orașul Palangkaraya. Președintele nu a specificat, încă, locul unde va fi muatată.

Oficialul are în plan această schimbare din momentul în care a câștigat alegerile. Informația a fost confirmată și de ministrul Dezvoltarii regionale, Bambang Brodjonegoro.

„Jakarta nu reuseste sa indeplineasca cu succes doua sarcini, sa fie centrul politic si financiar al tarii”, a declarat presedintele, scrie cotidianul Kompas.

Jakartei este locuită de 10 milioane de persoane și este unul dintre cele mai aglomerate orașe ale lumii. Aglomerarea ar fi unul dintre motivele pentru care șeful statului ar vrea să facă această mutare. Mai mult, orașul este pândit de un adevărat pericol. Ar putea fi înghițit de ape.

Cercetătorii au susținut că unele zone din oraș ar putea fi acoperite de ape până în anul 2050, asta după ce nordul Jakartei s-a scufundat cu 2,5 metri în 10 ani și continuă să se scufunde cu 1-15 cm anual.

Orașul se află pe coastă, într-o zonă mlăștinoasă, traversată de 13 râuri.